«Πόλεμος» με αφορμή τη συγκέντρωση ΚΚΕ

«Πόλεμος» με αφορμή τη συγκέντρωση ΚΚΕ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταυτόχρονη διοργάνωση των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στην Αθήνα, οι οποίες θα γίνουν αύριο στις 7 μ.μ. σε Ομόνοια και Σύνταγμα αντίστοιχα, έχει οξύνει την αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα. Μάλιστα, η απόφαση του Περισσού να γνωστοποιήσει στα ΜΜΕ ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση λαμβάνει χαρακτήρα «διακαναλικής», κάτι που υποχρεώνει την κρατική τηλεόραση να μεταδώσει απευθείας ολόκληρη την ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Κουμουνδούρου. Ετσι, χθες, μετά την προ ημερών αντιπαράθεση που είχαν οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων στη διακομματική επιτροπή των εκλογών, η διένεξη μεταφέρθηκε στο δημόσιο πεδίο. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική, Κώστας Πουλάκης, χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την απόφαση του ΚΚΕ να ορίσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του αύριο, Πέμπτη, «ημέρα η οποία ανήκει παραδοσιακά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να τη ζητήσει μάλιστα ως διακαναλική» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιους ωφελούν τέτοιες μεθοδεύσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις πρακτικές της Αριστεράς».

Το ΚΚΕ απάντησε λέγοντας ότι «ο κ. Πουλάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει πλέον γραφικοί». Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι κοινοποίησε πρώτο το πότε και πού θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική εκδήλωσή του στην Αθήνα και ότι η δικαιολογία ότι την Πέμπτη κάνει συγκεντρώσεις μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ισχύει. Προς τούτο, μάλιστα, αναφέρουν ότι το ΚΚΕ και σε προηγούμενες εκλογές είχε πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση την Πέμπτη προ των εκλογών χωρίς καμία διαμαρτυρία από οποιοδήποτε κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή