ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ. Σαμαράς σε Ζισκάρ ντ΄Εστέν: Η πολιτική μας μάχη συνεχίζεται

ant-samaras-se-ziskar-nt-esten-i-politiki-mas-machi-synechizetai-2065638

«Η πολιτική μας μάχη συνεχίζεται. Θα προχωρήσουμε μπροστά όπως κάνατε και εσείς ο ίδιος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, για ένα όραμα μιας Ευρώπης με τις αξίες της συναίνεσης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας».

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς την Τετάρτη, απαντώντας σε επιστολή του πρώην προέδου της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο οποίος τον συνεχάρη «για την τόλμη και την επιμονή με την οποία δούλεψε, για να κρατήσει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Βιώνετε την αρνητική πλευρά της Δημοκρατίας, λέει ο κ. ντ΄ Εστέν.

«Θα ήθελα να χαιρετίσω την τόλμη και την επιμονή με την οποία δουλέψατε στο εσωτερικό αλλά και στη διεθνή σκηνή, για να κρατήσει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της Ελλάδας. Είναι ένας από τους λόγους που θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια. Τέλος, θα ήθελα να στείλω τις πιο θερμές μου ευχές για την Ελλάδα», προσθέτει.

«Θα ήθελα να σας εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου για τα θερμά λόγια υποστήριξης», επισημαίνει στην απάντησή του ο Ελληνας πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει:

«Η πολιτική μας μάχη συνεχίζεται. Θα προχωρήσουμε μπροστά όπως κάνατε και εσείς ο ίδιος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, για ένα όραμα μιας Ευρώπης με τις αξίες της συναίνεσης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

Η ευχή μου είναι να δω μια Ευρώπη δυνατή και ενωμένη. Μια Ευρώπη που έχει σαν προτεραιότητα τη νέα γενιά της. Μια Ευρώπη για το λαό της. Είναι για αυτό το όραμα της Ευρώπης που θα συνεχίσω να εργάζομαι. Η Ελλάδα θα είναι μέρος αυτής της Ευρώπης».