Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας ο Μοσκοβισί

Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας ο Μοσκοβισί

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία του ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη την ερχόμενη Δευτέρα, εξέφρασε ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε πρωινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο Europe1.

Στα ερωτήματα του δημοσιογράφου Ζαν Πιερ Ελκαμπάς, τι προβλέπει για τη συνάντηση της Ευρωομάδας (Eurogroup) τη Δευτέρα, εάν έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες στην περίπτωση μάλιστα χρήσης (από την κυβέρνηση) άλλης γλώσσας εντός Ελλάδας και άλλης εκτός, ο Π. Μοσκοβισί απάντησε:

Η συνάντηση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη αλλά αποφασιστική, διότι αφορά την εξασφάλιση των μελλοντικών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας.

Θα πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία και δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης ή μη.

Είναι απαραίτητη η χρήση της ίδιας γλώσσας παντού και είναι απαραίτητη μια συμφωνία που να βασίζεται στην ευρωπαϊκή λογική. Αυτή η λογική είναι ο σεβασμός των δεσμεύσεων αλλά και συγχρόνως ο σεβασμός στη Δημοκρατία (…) να ακούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Είναι μια πρόκληση αποφασιστική, κεντρική και κρίσιμη που θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της Δευτέρας.

Η πρόκληση αυτή είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη.

Εγώ είμαι αισιόδοξος, γιατί εύχομαι να βρούμε μια συμφωνία, η οποία είναι δυνατή.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, πως βλέπει το γεγονός ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνουν ότι εάν δεν βοηθήσει η Ευρώπη θα στραφούν προς Κίνα ή Μόσχα, ο Επίτροπος δήλωσε:

«Εγώ δεν σκέπτομαι με αυτόν τον τρόπο, ούτε για διάφορα "grexit". Η θέση της Ελλάδας είναι φυσικά εντός της ευρωζώνης και υπάρχουν στην ευρωζώνη τα απαραίτητα εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα του σεβασμού των υποχρεώσεών της» κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή