Αλιβιζάτος, η πρόταση Στ. Θεοδωράκη

Αλιβιζάτος, η πρόταση Στ. Θεοδωράκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι μόνον συμβολική η επιλογή μας να προτείνουμε τον Νίκο Αλιβιζάτο. Είναι βαθιά πολιτική και μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. να είχαν το θάρρος να δώσουν το ελεύθερο στους βουλευτές τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση». Με το «μήνυμα» αυτό συνόδευαν χθες συνεργάτες του κ. Στ. Θεοδωράκη την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συνταγματολόγου Ν. Αλιβιζάτου ως «αντιπάλου» του Πρ. Παυλόπουλου, αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε η επιλογή του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Θεοδωράκης δεν θέλησε, για προφανείς λόγους, να σχολιάσει την κυβερνητική πρόταση. Στελέχη του «Ποταμιού», ωστόσο, δεν έκρυβαν τα λόγια τους. Χαρακτήριζαν την επιλογή Παυλόπουλου ως «άλλη μια απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τον προοδευτικό του μανδύα φορά όλη την παλαιοκομματική νοοτροπία που οδήγησε τη χώρα στο σημερινό της αδιέξοδο».

Αυτός ήταν κι ο λόγος, άλλωστε, που το «Ποτάμι» επέλεξε να αντιπροτείνει «έναν Ελληνα που ποτέ του δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση αφήνει πάντα διακριτό το στίγμα του στη δημόσια ζωή», όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης για τον Ν. Αλιβιζάτο, θέλοντας εμφανώς να αντιδιαστείλει τη δική του πρόταση από αυτήν του κ. Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωράκης είχε για πρώτη φορά προτείνει τον κ. Αλιβιζάτο σε συνέντευξή του στην «Κ», στις 14 Σεπτεμβρίου. Και είναι προς τιμήν του κ. Αλιβιζάτου ότι, ενώ τότε είχε ευγενικά αρνηθεί, χθες αποδέχθηκε την πρόταση, γνωρίζοντας βέβαια ότι δεν θα εκλεγεί. «Υπό τις σημερινές περιστάσεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές, είναι υποχρέωση του καθενός να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Καθώς πιστεύω ότι μόνον με ευρύτερες συναινέσεις μπορεί να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του κ. Σταύρου Θεοδωράκη και τον ευχαριστώ», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο γνωστός συνταγματολόγος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή