Μ. Γλέζος: «Συγνώμη, διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση»

Μ. Γλέζος: «Συγνώμη, διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση»

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο του ευρωβουλευτή, Μανώλη Γλέζου, με το οποίο ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό επειδή "συνήργησε στην ψευδαίσθηση" της απαλλαγής απο το Μνημόνιο. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι «είναι πιθανόν ο κ. Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται, με στόχο την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού».

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, με το οποιο ασκεί κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης.

«Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας. Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

«Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση» σημειώνειι ο κ. Γλέζος και ζητεί «πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε». Ακόμη, ο . Γλέζος πρόσθεσε πως «ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά. Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης».

Τι απαντούν Σακελλαρίδης, Φλαμπουράρης, Παπαδημούλης, Κατρούγκαλος

«Άστοχη και λανθασμένη» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την καυστική δήλωση του Μανώλη Γλέζου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε τον Μανώλη Γλέζο, αλλά ήταν άστοχη και λανθασμένη η δήλωσή του» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση σταδιακά πετυχαίνει νίκες, δεν μπορεί μέσα σε τρεις εβδομάδες να αλλάξουμε τα πάντα, δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι (…) μέσα σε αυτές τις τρεις εβδομάδες καταφέραμε όσα δεν κατάφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε πέντε χρόνια, δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις που επιζητά ο Μανώλης Γλέζος, εμείς και η κοινωνία… Ο Μανώλης Γλέζος λέει αγωνίες που υπάρχουν στο μυαλό μας, απαντώ με μεγάλο σεβασμό στους αγώνες του, είμαστε στην αρχή μιας σκληρής διαπραγμάτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρώπη παρακολουθεί με ανακούφιση την απομόνωση των ακραίων φωνών της λιτότητας στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ παράλληλα πάνω από το 80% του ελληνικού λαού στηρίζει τη διαπραγμάτευση» αναφέρει σε δήλωσή του, ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, σχετικά με το άρθρο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου. «Την ώρα, λοιπόν, που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου» καταλήγει ο κ. Φλαμπουράρης.

Τη διαφωνία του με την παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος. «Ο Μανώλης Γλέζος έχει απόλυτο δικαίωμα να έχει μερικές φορές άδικο. Το κέρδισε αυτό με 90 χρόνια αγώνα στη ζωή του. Διαφωνώ με τον Μανώλη Γλέζο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ παράλληλα τόνισε πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε, ήταν η καλύτερη δυνατή, λαμβανομένων των συνθηκών. «Μας έδωσε τον αέρα και το χώρο να εφαρμόσουμε την πολιτική και θα συνεχίσουμε να έχουμε και κατά τη διάρκεια του τετραμήνου τις ίδιες κόκκινες γραμμές, που είχαμε προηγουμένως».

Ο κ. Δ. Παπαδημούλης απαντά στο άρθρο του κ. Γλέζου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή