Σακελλαρίδης: Σκοπός μας είναι μια αμοιβαία επωφελής λύση

Σακελλαρίδης: Σκοπός μας είναι μια αμοιβαία επωφελής λύση

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση θα αποσταλεί στους εταίρους εντός της ημέρας, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε ότι η λίστα περιλαμβάνει σειρά μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, τις οποίες θεωρεί απαραίτητες για να πάρει ανάσα η κοινωνία και να πατήσει στα πόδια της η οικονομία. «Θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ώστε οι φόροι να κατανέμονται με έναν τρόπο ο οποίος θα είναι πιο δίκαιος, από κοινωνικής πλευράς» σημείωσε μεταξύ άλλων, για να συμπληρώσει ότι «μία από τις επιτυχίες είναι ότι δεν συζητάμε το email Χαρδούβελη, δεν είναι στο τραπέζι των μεταρρυθμίσεων. Σκοπός μας είναι μια αμοιβαία επωφελής λύση».

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση θα αποσταλεί στους εταίρους της εντός της ημέρας. Επιπλέον, όπως εξήγησε, «για τη λίστα θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όχι κανονική συνεδρίαση, κάτι πολύ θετικό, γιατί σημαίνει ένα πλαίσιο αποδοχής, όσο και λιγότερες πιέσεις, από τους εταίρους».

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «άστοχη και λανθασμένη» τη χθεσινή δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου σχετικά με την απόφαση του Eurogroup. Όπως επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης «σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε τον Μανώλη Γλέζο, αλλά ήταν άστοχη και λανθασμένη η δήλωσή του».

Επιπλέον, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση σταδιακά πετυχαίνει νίκες, δεν μπορεί μέσα σε τρεις εβδομάδες να αλλάξουμε τα πάντα, δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι». Όπως εξήγησε «μέσα σε αυτές τις τρεις εβδομάδες καταφέραμε όσα δεν κατάφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε πέντε χρόνια, δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις που επιζητά ο Μανώλης Γλέζος, εμείς και η κοινωνία. Ο Μανώλης Γλέζος λέει αγωνίες που υπάρχουν στο μυαλό μας, απαντώ με μεγάλο σεβασμό στους αγώνες του, είμαστε στην αρχή μιας σκληρής διαπραγμάτευσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή