Αισιόδοξα μηνύματα από Γερμανία και Αυστρία για την ελληνική λίστα

Αισιόδοξα μηνύματα από Γερμανία και Αυστρία για την ελληνική λίστα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία» ως προς πιθανή επίλυση της «διένεξης» με την Ελλάδα, μετά την αποστολή των ελληνικών προτάσεων επί προγράμματος μεταρρυθμίσεων στους Ευρωπαίους εταίρους της Αθήνας.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, έπειτα από την Παρασκευή και τη σημερινή ημέρα, ότι προχωρούμε βήμα-βήμα προς μία επίλυση της διένεξης» δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκαμπριέλ, επίσης υπουργός Οικονομίας της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την Ευρώπη στο Βερολίνο.

Παράλληλα, την εκτίμηση πως θα βρεθεί μια εποικοδομητική λύση για την Ελλάδα, σήμερα το απόγευμα, στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, διατύπωσε και ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του.  Σύμφωνα με τον καγκελάριο, στην τηλεδιάσκεψη θα εκτιμηθεί αν μπορεί να υπάρξει η παράταση του προγράμματος, ωστόσο είναι σαφές ότι η διεξοδική συζήτηση ως προς το ποια μέρη του προγράμματος μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα, θα απασχολήσει την Ευρωζώνη τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή