Αποκλείει βοήθεια η Ρωσία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία αποκλείει αυτήν τη χρονική στιγμή το ενδεχόμενο χορήγησης οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών, Σεργκέι Στορτσάκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti. «Αυτή τη στιγμή, αποκλείω οποιαδήποτε βοήθεια, διότι τέτοιοι πόροι δεν προβλέπονται από τον νόμο περί προϋπολογισμού», είπε.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ είχε δηλώσει στο CNBC ότι η Ρωσία θα εξέταζε την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, εάν υπήρχε σχετικό αίτημα.

Καθώς η ρευστότητα ήταν πάντα ο βασικός μοχλός πίεσης των πιστωτών με την Αθήνα σε όλες τις διαπραγματεύσεις από το 2010, η κυβέρνηση άφηνε να εννοηθεί ότι αναζητούσε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και συμμάχους εκτός Ευρωζώνης, δείχνοντας κυρίως προς τη Μόσχα και δευτερευόντως προς το Πεκίνο. Η κινεζική κυβέρνηση ακύρωσε τα σχετικά σενάρια εν τη γενέσει τους, σε αντίθεση με τη Μόσχα, που όχι μόνο δεν τα διέψευσε, αλλά τα ενίσχυε. Ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ύστερα από τη συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του στη Μόσχα ότι εφόσον υπάρξει αίτημα βοήθειας από την Αθήνα αυτό θα εξεταστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή