ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιούνκερ: Ο Τσίπρας να εξηγήσει πως δε γίνεται να υλοποιήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις

gioynker-o-tsipras-na-exigisei-pos-de-ginetai-na-ylopoiisei-oles-tis-proeklogikes-toy-desmeyseis-2071245

Συνέντευξη στην Ισπανική εφημερίδα El Pais έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες πως μερικές από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν.

Ο κ. Γιούνκερ σχολίασε πως οι εθνικές εκλογές μιας χώρας δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν τις συμφωνίες που έχουν γίνει με τους εταίρους της, ενώ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε:

«Έκανε ένα θεμελιώδες βήμα: αρχίζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Όμως έχει ένα πρόβλημα, πρέπει να εξηγήσει πως ορισμένες από τις υποσχέσεις με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές δεν θα τηρηθούν. Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συμφωνίες της Ελλάδας με τις χώρες της Ευρωζώνης, επισημαίνοντας:

«Όσον αφορά την Ελλάδα και το πρόγραμμά του κ. Τσίπρα, υπάρχουν 19 κοινές γνώμες που μετρούν στην ευρωζώνη. Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες: είναι σαφές ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ελληνική κρίση με άλλο τρόπο. Μπορούμε να επιδείξουμε περισσότερη ευελιξία, αλλά η νίκη του Τσίπρα δεν δίνει το δικαίωμα να αλλάξουν όλα».