Γιουνκέρ: Δεν υπάρχει «διαβολικό» σχέδιο Μαδρίτης – Λισαβόνας εναντίον της Ελλάδας

Γιουνκέρ: Δεν υπάρχει «διαβολικό» σχέδιο Μαδρίτης – Λισαβόνας εναντίον της Ελλάδας

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν καταστρώνουν ένα «διαβολικό» σχέδιο για την αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις έπειτα από συνάντηση που είχε στη Μαδρίτη με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, με στόχο την προώθηση ενεργειακών συνδέσεων μεταξύ της Ιβηρικής Χερσονήσου και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Οι κυβερνήσεις Ισπανίας και Πορτογαλίας είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους το περασμένο Σαββατοκύριακό για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί απόπειρας ανατροπής του. Την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας επανέλαβε ότι είναι αναγκαίο ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διέψευσε ότι γίνονται παρόμοιες συζητήσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή