Σήμα κινδύνου από το «Ποτάμι» στην κυβέρνηση

Σήμα κινδύνου από το «Ποτάμι» στην κυβέρνηση

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάποιοι στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για το Eurogroup της Δευτέρας με τη λογική του μαθητή που πάει να ξεγελάσει τον δάσκαλο. Υστερα από πέντε εβδομάδες στο τιμόνι της χώρας, αδυνατούν να κατανοήσουν το πρόβλημα: ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές, όχι για να ικανοποιήσει τους κ. Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ, αλλά γιατί είναι απαραίτητες για εμάς τους ίδιους».

Με τον τρόπο αυτό το «Ποτάμι» καταλόγισε χθες στην κυβέρνηση ότι στην πραγματικότητα δεν επιζητεί λύσεις για τα προβλήματα της χώρας, αλλά να εμπαίξει τους εταίρους με παρελκυστικές επιλογές μέχρις ότου επιλύσει τα εσωτερικά της προβλήματα. Και η σχετική ανακοίνωση ήρθε να κλιμακώσει την κριτική που ασκεί πλέον ο κ. Θεοδωράκης και στον πρωθυπουργό, τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε να συνειδητοποιήσει τις τεράστιες ευθύνες του ενόψει του κινδύνου η χώρα να οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο.

«Η κατάσταση χειροτερεύει ραγδαία. Κάθε μέρα αβεβαιότητας έχει τεράστιο κόστος στην οικονομία και στους πολίτες. Η πιστωτική ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Η ώρα των αποφάσεων έφτασε», επισήμανε χθες ο κ. Θεοδωράκης και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων για να εκθέσει την ατολμία της κυβέρνησης σε σχέση με τις επιτακτικές ανάγκες της χώρας. «Τι θα γίνει με τις επενδύσεις που εκκρεμούν; Θα δημιουργήσουμε έναν αξιόπιστο οργανισμό για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και την επαναλειτουργία των τραπεζών; Θα αναδιαρθρώσουμε και θα αξιολογήσουμε το Δημόσιο; Θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε συντάξεις στα 55; Σε αυτά και άλλα πολλά οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση», τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», χαρακτηρίζοντας εξ αντιδιαστολής στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης και πάντως όχι μεταρρυθμίσεις τα βοηθήματα για τους άπορους πολίτες. «Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι αλλαγές που θα φέρουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας ώστε να μη χρειάζονται συσσίτια και επιδόματα. Γι’ αυτά δεν ακούμε τίποτα», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η στρατηγική του κόμματος θα τεθεί για πρώτη φορά μετά τις εκλογές επί τάπητος, καθώς αύριο ο κ. Θεοδωράκης θα επιχειρήσει έναν συνολικό απολογισμό της πορείας του «Ποταμιού» επ’ αφορμή του ενός έτους από την ίδρυσή του. Στην εκδήλωση που θα γίνει στον πολυχώρο Acro, θα πάρουν μέρος οι υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη από όλη τη χώρα, θα εκλεγεί η νέα Συντονιστική Επιτροπή, ενώ η Επιτροπή Διαλόγου θα συζητήσει τη μετεξέλιξή της σε Πολιτικό Ινστιτούτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή