ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για την επιστολή Βαρουφάκη

kontra-kyvernisis-nd-gia-tin-epistoli-varoyfaki-2071941

Ευθεία αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει προκαλέσει η χθεσινή επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη προς τις Βρυξέλλες, στην οποία εμπεριέχονται οι βασικοί μεταρρυθμιστικοί άξονες της ελληνικής κυβέρνησης.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των «καλυμμένων εφοριακών» τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αν περιμένουν να πιάσουν έτσι τη φοροδιαφυγή, εκτός από επικίνδυνοι, αφού δεν αντιλαμβάνονται ούτε τη νομική διάσταση του μέτρου, ούτε την αποτελεσματικότητά του, είναι και αστείοι και γελοιοποιούν τη χώρα».

Αμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης μέσω του εκπροσώπου της, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος τόνισε:

Αστείο από μόνο του είναι να μιλάει η αξιωματική αντιπολίτευση για την φοροδιαφυγή. Αυτοί που έχουν γελοιοποιήσει την χώρα διεθνώς, εξυπηρετώντας κάθε λογής συμφέροντα και μεταφέροντας το φορολογικό βάρος στα συνήθη υποζύγια, μερικές φορές είναι καλύτερα να σιωπούν.

«Αρκετή αποδοκιμασία έχουν εισπράξει ήδη από την κοινωνία. Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να κλείσει τα περιθώρια φοροδιαφυγής που έχουν ανοίξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και η γελοιότητα του καθενός θα κριθεί εκ του αποτελέσματος», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.