Φλαμπουράρης: «Οι πολιτικοί να φέρουν τα χρήματα στην Ελλάδα»

Φλαμπουράρης: «Οι πολιτικοί να φέρουν τα χρήματα στην Ελλάδα»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προχωρήσουν σε «επαναπατρισμό» των χρημάτων που έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού κάλεσε χθες όλους τους πολιτικούς, αλλά και τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος μετέφερε χρήματα σε λογαριασμό στο εξωτερικό το διάστημα ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε (ΑΝΤ1) ότι «όλοι οι πολιτικοί και οι μη πολιτικοί πρέπει να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα. Δίνουμε έναν αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτός ο αγώνας». Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη διατήρηση λογαριασμών στο εξωτερικό και από στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912, επειδή είχε ο πατέρας σου λογαριασμό από τότε και δεν τα μετέφερες ποτέ».

Υπέρ του «επαναπατρισμού» καταθέσεων από το εξωτερικό τάχθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, όταν ρωτήθηκε σχετικά (Ρ/Σ ΒΗΜΑ). Οπως είπε, οι δηλώσεις του κ. Φλαμπουράρη τον βρίσκουν απολύτως σύμφωνο, για να προσθέσει ότι αυτό «ισχύει προς κάθε κατεύθυνση».

Ιδιωτικοποιήσεις

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να βελτιωθούν οι συμβάσεις που έχουν προχωρήσει. Για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τόνισε ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχός της είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας». Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ», πρόσθεσε ότι «όποιος θέλει να κάνει μονάδα, να κάνει δικά του δίκτυα, είναι ελεύθερος». Για το Ελληνικό, τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησής του με συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου που βάζει «το οικόπεδο και οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50-50 τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT