Θεοδωράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Θεοδωράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ αλλά και της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξελίχθηκε η χθεσινή παρέμβαση του κ. Στ. Θεοδωράκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, με αφορμή την ανακίνηση του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων. Μιλώντας σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» μίλησε για «ανεγκέφαλους που στήνουν ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό έντασης Ελλάδος – Γερμανίας» και περιέγραψε τις επιλογές τους ως επικοινωνιακό αντιπερισπασμό στις διαρκείς διαψεύσεις της κυβέρνησης.

«Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν θέλουν να κυβερνήσουν και προτιμούν να το παίζουν ήρωες του αλβανικού μετώπου» είπε ο κ. Θεοδωράκης και ενέπλεξε στην κριτική του και την κ. Κωνσταντοπούλου, στην οποία καταλόγισε ότι «νομίζει πως είναι κυβερνήτης».

Αν κάτι, ωστόσο, προκάλεσε αίσθηση από την παρέμβαση Θεοδωράκη, είναι ότι πρώτη φορά άσκησε προσωπική κριτική και στον Αλ. Τσίπρα. «Ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup, για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουν, αν σχεδιάζουν, και ήρθε και μίλησε –σε ζωντανή μετάδοση βέβαια– για το Γ΄ Ράιχ και τα ES-ES» τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και αναρωτήθηκε ποια ήταν, άραγε, η στόχευση του κ. Τσίπρα, όταν «τα έχουμε ακούσει όλα αυτά από πιο αρμόδιους, όπως ο Μαν. Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης».

Στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Θεοδωράκη βρέθηκαν και τα ακραία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ, για τους οποίους τόνισε ότι «φαντασιώνονται εθνική κρίση και εκλογές με εθνικά εμβατήρια», ενώ νωρίτερα οι κ. Σπ. Δανέλης και Γρ. Ψαριανός είχαν εκδώσει και ανακοίνωση, επιτιθέμενοι συγκεκριμένα στην ηγεσία του υπ. Αμύνης, Π. Καμμένο και Κ. Ησυχο, για την είδηση ότι θα προχωρήσουν σε αντιναζιστική κατήχηση των μαθητών. «Καταλαβαίνει, άραγε, ο κ. Τσίπρας ότι ο εθνολαϊκισμός οδηγεί μοιραία σε νέες εθνικές περιπέτειες;» ήταν το ερώτημα που έθεσαν οι βουλευτές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις χθεσινές συζητήσεις της Κ.Ο. κοινή ήταν η πεποίθηση ότι σκοπίμως ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει επικοινωνιακά τον εχθρό μιας άτεγκτης Γερμανίας, για να την επικαλείται ως αιτία των διαδοχικών εκπτώσεων στις υποσχέσεις του, αλλά και να αποκρύβει την πλήρη σύγχυση που επικρατεί μεταξύ των στελεχών του ως προς τους στόχους της κυβέρνησης. Και καθώς η επιλογή αυτή χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνη, συναποφασίστηκε το «Ποτάμι» να σκληρύνει την αντιπολιτευτική στάση του, αδιαφορώντας για τις θετικές για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή