Βαρουφάκης: «Καθυστέρηση ή αναστολή δεσμεύσεων»

Βαρουφάκης: «Καθυστέρηση ή αναστολή δεσμεύσεων»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει αμέσως στην πλήρη εφαρμογή των προεκλογικών της εξαγγελιών έστειλε χθες, από την Ιταλία, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, Rai News, ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ της Ιταλίας, δήλωσε πως «η κυβέρνησή μας δεν είναι λαϊκίστικη, δεν έχουμε υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες, δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω σε όσους κερδίζουν πάνω από 700 ευρώ και εάν είναι απαραίτητο μπορούμε να αναστείλουμε ή να καθυστερήσουμε κάποιες υποσχέσεις».

Επίσης, η Corriere della Sera μετέδιδε ότι ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως «εάν είναι απαραίτητο, τους επόμενους μήνες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να αναστείλουμε προσωρινά ή να καθυστερήσουμε την εκπλήρωση κάποιων υποσχέσεων. Θα το κάνουμε για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Παράλληλα, το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως αναστολή ή καθυστέρηση της εφαρμογής των εξαγγελιών της κυβέρνησης θα γίνει «για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην οικονομία να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια να αναπτυχθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή