Καμμένος: Αν βγούμε από το ευρώ, θα ακολουθήσουν Ιταλία και Ισπανία

Καμμένος: Αν βγούμε από το ευρώ, θα ακολουθήσουν Ιταλία και Ισπανία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι ένα Grexit θα συμπαρασύρει εκτός Ευρωζώνης τόσο την Ιταλία, όσο και την Ισπανία εξέφρασε σε συνέντευξή του στη Bild ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα ακολουθήσουν και κατόπιν σε ένα βαθμό, η Γερμανία. Πρέπει, επομένως, να βρούμε μία λύση εντός της ευρωζώνης, ωστόσο η λύση αυτή δε μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν» υποστήριξε ο κ. Καμμένος, σε απόσπασμα της συνέντευξης το οποίο δημοσιεύει το Reuters.

Παράλληλα, σημειώσει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης αλλά «ένα κούρεμα όπως ακριβώς έλαβε η Γερμανία το 1953 στη σύνοδο του Λονδίνου».

Σε ερώτηση για την στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Αμυνας υπογράμμισε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρέπει να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση καθώς εξελέγη από τον ελληνικό λαό και επισήμανε:

«Δεν κατανοώ γιατί στρέφεται εναντίον της Ελλάδας καθημερινά με νέες δηλώσεις. Είναι σαν έναν ψυχολογικό πόλεμο και ο Σόιμπλε δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με τις ενέργειες αυτές».

Παράλληλα, κατηγόρησε το Βερολίνο ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ενώ προσέθεσε: «… κάποιοι πραγματικά θέλουν να μας οδηγήσουν εκτός της ευρωζώνης».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα χάνει πολλά χρήματα εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση και προσέθεσε ότι η χώρα μας πρέπει να αποζημιωθεί από την ΕΕ.

«Ειδάλλως εμείς δε μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, που το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν την οικονομία μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή