Υπ. Περιβάλλοντος: Μεθοδεύσεις από ΡΑΕ για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Υπ. Περιβάλλοντος: Μεθοδεύσεις από ΡΑΕ για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» που αποσκοπούν στην επιβάρυνση των τιμολογίων  ηλεκτρισμού των καταναλωτών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Με αφορμή την απόφαση της τελευταίας να αυξήσει το τέλος για την «πράσινη» ενέργεια έως 31%, το υπουργείο αναφέρει ότι «η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να αυξήσει για μια ακόμα φορά το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) και κατά συνέπεια τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά , τους αγρότες και άλλες επιχειρηματικές κατηγορίες, είναι επί της ουσίας απολύτως απαράδεκτη και κυρίως είναι απαράδεκτη,  πρωτοφανής και εξοργιστική η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για  να δημοσιοποιηθεί».

«Να σημειώσουμε ότι, η μνημονιακή αυτή απόφαση της ΡΑΕ ελήφθη στις 30/12/2014, δηλαδή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: 

«Όμως, σε συμπαιγνία με την απελθούσα Κυβέρνηση και για μην προκληθούν δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της, αυτή η απόφαση έμεινε αδικαιολόγητα και προκλητικά στο συρτάρι, για να δημοσιοποιηθεί αιφνιδιαστικά δύο και πάνω μήνες μετά, στις 04/03/2015, επί των ημερών της νέας Κυβέρνησης και χωρίς γνώση της τελευταίας».

«Το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ καταγγέλλει αυτές τις μακιαβελικές πρακτικές, οι οποίες θα έμοιαζαν με φαρσοκωμωδία αν δεν είχαν βαρύ τίμημα για τους πολίτες, σε μια περίοδο σκληρότατης δοκιμασίας τους», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή