Ζ. Γκάμπριελ: «Σεβαστείτε μας»

Ζ. Γκάμπριελ: «Σεβαστείτε μας»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση προς την κυβέρνηση της Ελλάδας κάνει με δηλώσεις του στην Γερμανική Build ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο ίδιος ζητάει από την ελληνική πλευρά να σεβαστεί τους Γερμανούς και να σταματήσουν να μιλούν με προσβλητικά σχόλια για την χώρα του, τονίζοντας πως επιθυμία της Γερμανίας είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

Ο κ. Γκάμπριελ επισημαίνει ότι έχει κάθε κατανόηση για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει δικές της προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά τονίζει: «Δεν έχω πλέον καμία απολύτως κατανόηση για τις συνεχείς επιθέσεις στην Γερμανία και τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης». Θεωρεί ότι το ποτήρι ξεχείλισε και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά, φτάνει πια! Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι στον άλλον! Θέλουμε όλοι μια κοινή λύση και βοήθεια για την Ελλάδα. Και θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οι γερμανοί φορολογούμενοι έχουν αναλάβει για αυτό στο παρελθόν ρίσκο δισεκατομμυρίων ευρώ».

Ο ίδιος τονίζει πως δηλώσεις σαν αυτές του Πάνου Καμμένου, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δηλητηριάσουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και καλεί την ελληνική πλευρά να ρίξει τους τόνους.

Σημειώνει ακόμη ότι μπορεί κανείς να συζητήσει λογικά για τους όρους υπό τους οποίους δόθηκε αυτή η βοήθεια και προσθέτει: «Δεν ζητάμε πολλά, να περιμένουμε στην συζήτηση για οικονομική βοήθεια σεβασμό και έναν ευπρεπή τόνο συμπεριφοράς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή