Στήριξη των χειρισμών από γ.γ. ΑΚΕΛ

Στήριξη των χειρισμών από γ.γ. ΑΚΕΛ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξή του στη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις που έκανε χθες, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι πολλές από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ε.Ε. «δεν είναι –δυστυχώς– μόνο με οικονομικά κριτήρια, αλλά κυρίως με πολιτικά κριτήρια, και επιχειρείται από τους κυρίαρχους κύκλους να επιβληθεί η άποψή τους πάνω σε όλες τις χώρες, σε όλους τους λαούς ανεξαιρέτως». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα ότι ασκούνται πιέσεις στην Ελλάδα, παρόμοιες με τις πιέσεις που ασκήθηκαν στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «οι Ευρωπαίοι μάς επέβαλαν αποφάσεις που έχουν καταστρέψει την κυπριακή οικονομία, η οποία θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα, αν δεν λαμβάνονταν όλες αυτές οι αποφάσεις, και οι οποίες εμείς δεν θεωρούμε ότι ήταν αναπόφευκτες».

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για έξοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας από το μνημόνιο, ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο ανέκδοτο που έχει ακούσει το τελευταίο διάστημα». Στην περίπτωση της Κύπρου, τόνισε, είναι γύρω στο 2030, αλλά πέρα από αυτό υπάρχουν και οι αποφάσεις από την Ε.Ε., όπως η Συνθήκη της Λισσαβώνας και άλλες αποφάσεις, οι οποίες διαμορφώνουν ένα πολύ σφιχτό πλαίσιο, το οποίο δεν μας επιτρέπει να ασκήσουμε διαφορετικές πολιτικές.

Για τη στάση της Λευκωσίας έναντι της Αθήνας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η κυβέρνησή μας έχει προσέγγιση “Τζέκιλ και Χάιντ”, γιατί ο κ. Αναστασιάδης δημόσια στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ελληνική κυβέρνηση, και ο υπουργός Οικονομικών στα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών και δημόσια τοποθετείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο».

Ο κ. Κυπριανού είχε, επίσης, συνάντηση με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματός του στις προσπάθειες για δίκαιη λύση του Κυπριακού, αλλά και την αλληλεγγύη του «στους λαούς μας και στον αγώνα που δίνουν αυτήν τη στιγμή για ανακούφιση από αντιλαϊκά μέτρα, από τις μνημονιακές πολιτικές, από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή