Παυλόπουλος: «Υπερασπίζεστε τα σύνορα της Ευρ. Ενωσης»

Παυλόπουλος: «Υπερασπίζεστε τα σύνορα της Ευρ. Ενωσης»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων για την ασφάλεια όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα, εξήρε χθες, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος. Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Παυλόπουλος ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Π. Καμμένο, αλλά και από τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Απευθυνόμενος στα υψηλόβαθμα στελέχη και στους αξιωματικούς Επιτελείων, επισήμανε ότι η Ελλάδα «υπήρξε πάντοτε η χώρα της ειρήνης και της δικαιοσύνης», τονίζοντας πως το Σύνταγμα έχει στην προμετωπίδα του κάτι που είναι σχεδόν διεθνής πρωτοτυπία, μια παράγραφο που καθορίζει ότι η χώρα «επιδιώκει την εμπέδωση της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και την ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ Λαών και Κρατών». Αυτό το στίγμα, διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν καθορίζει μόνο την πορεία της χώρας, αλλά και εκείνην των Ενόπλων Δυνάμεων. «Οι Ενοπλες Δυνάμεις», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, «είναι εγγυήτριες της εθνικής μας κυριαρχίας. Και τούτο, διότι κατά την αποστολή τους υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας».

Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν περιορίζεται στη διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας, αλλά εκτείνεται και στο έργο υπεράσπισης των ευρωπαϊκών συνόρων που αναλογούν στην Ελλάδα. «Γιατί δεν πρέπει να λησμονάμε», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «και αυτό είναι τμήμα του πρωτογενούς ευρωπαϊκού δικαίου, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει σύνορα. Και είναι τα σύνορα εκείνα τα οποία ανήκουν στα κράτη-μέλη, όπως τα σύνορα καθορίζονται κυριάρχως από τα μέλη αυτά». Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Πολιτεία έχει χρέος να διασφαλίζει στις Ενοπλες Δυνάμεις τα μέσα για να επιτελέσουν την «τεράστιας σημασίας» αποστολή τους, αλλά «πρωτίστως, το κύρος που τους αναλογεί». Αναφέρθηκε, επίσης, στις περικοπές των απολαβών των στρατιωτικών τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι δεν έχουν μειώσει το φρόνημά τους, ενώ έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας πως θα κάνει ό,τι του αναλογεί ώστε να φέρουν εις πέρας το έργο τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή