Δυσφορία ενόψει της παρέλασης στον ΣΥΡΙΖΑ

Δυσφορία ενόψει της παρέλασης στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Εθν. Αμυνας Π. Καμμένο, προκειμένου να «πέσουν οι τόνοι» όσον αφορά τη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ζήτησαν χθες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από την Αθήνα χθες το πρωί, δοκιμαστικές ενόψει της παρέλασης, προκάλεσαν ενόχληση σε σημαντικό αριθμό στελεχών και η Κουμουνδούρου έγινε δέκτης διαμαρτυριών και υπενθυμίσεων της δέσμευσης για κατάργηση των παρελάσεων. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον προβληματισμό προκάλεσαν οι αναφορές Καμμένου ότι μετά το πέρας της παρέλασης οι μπάντες των Εν. Δυνάμεων θα παραμείνουν στο κέντρο της πόλης και θα παίξουν δημοτικά τραγούδια για να χορέψει ο κόσμος. Οπως ανέφεραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η άποψη ότι θα πρέπει οι εορτασμοί των εθνικών επετείων να αποκτήσουν ένα λαϊκό, δημοκρατικό χρώμα και να συμμετέχουν σε αυτούς οι πολίτες, διαφέρει από μια εκδήλωση, που κινείται στα όρια του κιτς, παραπέμποντας στη σημειολογία άλλων εποχών.

Παρά το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου οριστικοποιήθηκαν σε συμφωνία του κ. Καμμένου με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η γνωστοποίηση των λεπτομερειών κλιμάκωσε τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Το κλίμα αυτό μεταφέρθηκε χθες προς το Μαξίμου και προς συναρμόδιους του κ. Καμμένου υπουργούς, προερχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενο από το σαφές μήνυμα ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποιας μορφής παρέμβαση για να «μαζευτεί» το θέμα.

Την υπόμνηση ότι «όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλαν κατάργηση στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων» έκανε το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για το θέμα, με τη Χαρ. Τρικούπη να σχολιάζει ότι «οι ψεκασμένοι, οι συνωμοσιολόγοι, οι ακροδεξιοί εθνικιστές για μια ακόμη φορά μεγαλουργούν, σε συνεργασία με την κ. Δούρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ απλώς έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Μια ακόμη απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί πλήρως στους ΑΝΕΛ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή