«Τρέχει» για τις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση

«Τρέχει» για τις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθειες να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει γρήγορα κάποιο αποτέλεσμα καταβάλει η ελληνική πλευρά, μετά την χθεσινή πολύωρη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εταίρους της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι τεχνικές ομάδες των δανειστών, θα προχωρήσουν στην κατάρτιση καταλόγου για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να ξεμπλοκάρει η διαδικασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων.

Πρόκειται για εξέλιξη την οποία το Υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά.

Απο την πλευρά των θεσμών υποστηρίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή είναι θετική, ωστόσο διατυπώνεται η ανησυχία μήπως πρόκειται περί κίνησης με στόχο να κερδίσει χρόνο το οικονομικό επιτελείο, δεδομένου ότι τα στοιχεία που θέλουν τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ζητηθεί απο το τέλος της προηγούμενης βδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή