Ερώτηση Νικολόπουλου για κατάργηση των γερμανικών στα δημοτικά

Ερώτηση Νικολόπουλου για κατάργηση των γερμανικών στα δημοτικά

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντικατάσταση των γερμανικών ως δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία της χώρας ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος.

Στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει ότι «η γερμανική γλώσσα, κατά τα τελευταία 20 έτη, έχει παραλόγως προωθηθεί και στηριχθεί από το ελληνικό κράτος σε υπερβολικό βαθμό σε σχέση με άλλες, εξίσου αν όχι σημαντικότερες γλώσσες σε παγκόσμιο επίπεδο όπως η ισπανική, η ρωσική, η αραβική και η ιταλική».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν πρέπει να παραπονούμαστε διαρκώς για τη γιγάντωση ενός μέλους κράτους της ΕΕ, όταν εμείς οι ίδιοι και χωρίς να μας επιβάλλεται, κάνουμε την επιλογή να στηρίζουμε τη διάδοση της γλώσσας, την κουλτούρας και των εθίμων λαών, οι οποίοι, σε γενικές γραμμές, αποδεδειγμένα έχουν συστηματικά βλάψει τη χώρα μας και έχουν αντιταχθεί σε νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Το κείμενο καταλήγει σε ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο, αν προτίθεται «στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού, να αντικαταστήσει τη διδασκαλία των γερμανικών με τη διδασκαλία της ιταλικής ή ρώσικης ή ισπανικής ή αραβικής γλώσσας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή