Γ. Πανούσης: «Δεν αντέχουμε άλλους μετανάστες»

Γ. Πανούσης: «Δεν αντέχουμε άλλους μετανάστες»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες», δήλωσε χθες από την Τρίπολη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Ο υπουργός προανήγγειλε με έμμεσο τρόπο την επανεξέταση της απόφασης για κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την αύξηση της λαθρομετανάστευσης.

Επισκεπτόμενος τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στην είσοδο προχθές 800 μεταναστών στη Μυτιλήνη. Εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τα τελευταία κύματα παράνομων μεταναστών, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν το καλοκαίρι, ενώ εκτίμησε ότι τα κέντρα κράτησης μεταναστών ενδέχεται να ξαναγεμίσουν. Ανήγγειλε δε συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες με το λιμενικό, την αστυνομία και τους αρμόδιους για θέματα μεταναστών, ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος χειρισμού του θέματος.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στον νέο ρόλο της αστυνομίας. «Προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλους το νέο πνεύμα, το νέο κλίμα, τη νέα αστυνομία», δήλωσε ο κ. Πανούσης. «Ζητάμε συναίνεση, όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική». Και πρόσθεσε ότι «η αστυνομία είναι θεσμός της δημοκρατίας και πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του». Ο υπουργός συζήτησε με αστυνομικούς και πυροσβέστες και υποσχέθηκε ότι τα θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα θα συζητηθούν μετά τον Ιούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή