«Κινείται» η Αριστερή Πλατφόρμα

«Κινείται» η Αριστερή Πλατφόρμα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κρίσιμη καμπή στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους – δανειστές και οι διλημματικού χαρακτήρα αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ενεργοποιούν τις δυνάμεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες κινούνται με σαφή στόχο να τοποθετηθούν επί δυνητικών εξελίξεων ώστε να μη βρεθούν προ τετελεσμένων.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία πολύ διακριτικά διοργανώνει για το προσεχές Σάββατο συνάντηση μελών της από όλη τη χώρα, προκειμένου να συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και, προφανώς, να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο τοποθέτησης έναντι αυτών. Στελέχη της ισχυρότερης εσωκομματικής τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν χθες για «εσωτερική διαδικασία συζήτησης, που γίνεται από καιρό σε καιρό και δεν έχει κάτι ιδιαίτερο». Η πολιτική συγκυρία, ωστόσο, προσδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όχι μόνο στη συνάντηση, αλλά και στη σαφή προσπάθεια να μη δοθεί δημοσιότητα σε αυτή και να υποβαθμισθεί η σημασία της. Το τελευταίο που θα ήθελαν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας θα ήταν να κατηγορηθούν ότι πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση κινούνται με τρόπο που θα μπορούσε να την υπονομεύσει. Υπάρχουν, ωστόσο, μεταξύ των μελών της σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο που κινείται η κυβέρνηση, έχουν εκφραστεί διαφωνίες για τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ είναι συνεχείς οι δημόσιες τοποθετήσεις για ρήξη και όχι συμβιβασμό που θα σήμαινε υπαναχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Το Κόκκινο Δίκτυο

Συνάντηση για την αξιολόγηση της πορείας από τις εκλογές μέχρι τώρα, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, διοργανώνει για το Σαββατοκύριακο και το Κόκκινο Δίκτυο. Τα θέματα που προβάλλονται ως αντικείμενο της συνάντησης των μελών του δικτύου είναι η συγκρότηση της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, η «συγκατοίκηση» με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και οι απαντήσεις που θα πρέπει να δώσει η κυβέρνηση προς τους δανειστές και ο «έντιμος συμβιβασμός» που, όπως επισημαίνεται, «μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση το πολιτικό σχέδιο για “κυβέρνηση της Αριστεράς”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή