Κριτική από το «Ποτάμι» για non papers, «διαρροές»

Κριτική από το «Ποτάμι» για non papers, «διαρροές»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τι, αλήθεια, φοβάται η κυβέρνηση και κρύβεται πίσω από non papers και διαρροές; Πώς ζητάει στήριξη από τον λαό και το Κοινοβούλιο χωρίς να έχει το θάρρος να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της;».

Σειρά ερωτημάτων απηύθυνε χθες το «Ποτάμι» στο Μαξίμου, με αφορμή τη διαρροή της λίστας των ελληνικών προτάσεων στους Financial Times. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χάρης Θεοχάρης, δεν έκρυβε όχι μόνον την έκπληξη, αλλά και την έντονη ανησυχία του, προεξοφλώντας ότι όλοι οι στόχοι που συζητούνται είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία λόγω της άφρονος, όπως την ονόμασε, υποχώρησης της κυβέρνησης να δεχθεί ότι το τρέχον έτος θα επιτύχει πλεόνασμα 3%.

«Ειλικρινά προσπαθούμε στο “Ποτάμι” να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει επιτύχει η κυβέρνηση τους δύο μήνες που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται» είπε ο κ. Χ. Θεοχάρης, και δίδοντας μόνος την απάντηση εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνον έχει αποδεχθεί μέχρι κεραίας όλες τις κεντρικές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά ξεκινά από μια πολύ δυσμενέστερη αφετηρία για να επιτύχει τους στόχους του 2015, λόγω της πρωτοφανούς υστέρησης εσόδων και κυρίως της αναιτιολόγητης καθυστέρησης των υπουργών της να εξειδικεύσουν τι ακριβώς επιδιώκουν». Αν κάτι, ωστόσο, ο κ. Θεοχάρης χαρακτήριζε «ακόμη πιο προβληματικό» στο κείμενο που διέρρευσε, είναι η αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης να επιτύχει πλεόνασμα 3% για το 2015 (αντί του 1% με 1,5% που διεκδικούσε), στόχος που, όπως έλεγε (επικαλούμενος και την πείρα του ως γ.γ. Εσόδων) είναι με τα σημερινά δεδομένα εξωπραγματικός.

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, το «Ποτάμι» κάλεσε χθες την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει επιτέλους ποιες είναι οι απόψεις της και τι διαπραγματεύεται». «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι υπερεκτιμημένες φορολογικές επινοήσεις θα καλύψουν τα κενά των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ανακοίνωση του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος επισήμανε ότι «στα τηλεοπτικά παράθυρα εξακολουθούν να εμφανίζονται υπουργοί της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υποστηρίζουν εντελώς αντίθετες απόψεις από τις επίσημες. Παράλληλα, χαρακτήρισε δυστύχημα ότι «για άλλη μια φορά, ο ελληνικός λαός πληροφορείται τις θέσεις της κυβέρνησης από διαρροές σε διεθνή ΜΜΕ. Είναι αστείο η Βουλή να συζητάει τη Δευτέρα εν κενώ, και τρεις μέρες αργότερα τη σχετική λίστα των κυβερνητικών προτάσεων να τη δημοσιεύουν οι Financial Times» κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή