ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Προϋπόθεση για συνομιλίες η αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία

kammenos-proypothesi-gia-synomilies-i-anagnorisi-tis-kyproy-apo-tin-toyrkia-2078572

Την δική του θέση που έρχεται σε αντίθεση με την ακολουθητέα πολιτική δεκαετιών της  Αθήνας και της Λευκωσίας στο Κυπριακό, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία πρώτα  να αναγνωρίσει την  Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια να γίνουν συνομιλίες.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι «εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου σε σχέση με πιθανές χιαστί συνομιλίες που κατά την δική μας άποψη δεν πρέπει να γίνουν. Και δεύτερον την προϋπόθεση ότι για να προχωρήσουμε στις συνομιλίες, απαιτείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο, ως κράτος. Ένα μέλος της ΕΕ προκειμένου να συνεχιστούν οι οποιεσδήποτε συνομιλίες». Σημειώνεται ότι με τον όρο «χιαστί συνομιλίες» εννοούνται οι επαφές του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή με  Έλληνες αξιωματούχους και του Ελληνοκύπριου με Τούρκους.

Ο κ. Καμμένος  είπε επί΄σης ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος  «Μπαρμπαρός» «δεν απεσύρθη, τελείωσε την επιχείρησή του και μάλιστα η ΝΟΤΑΜ δεν απεσύρθη παρά μόνο στην λήξη του».