Στη Βουλή η «μάχη» των διαθεσίμων

Στη Βουλή η «μάχη» των διαθεσίμων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα ιδιαίτερου πολιτικού ενδιαφέροντος χαρακτηρίζεται η σημερινή για τη Βουλή, καθώς σε διαδοχικές συνεδριάσεις Επιτροπών τίθενται προς συζήτηση νομοσχέδια, που ήδη έχουν πυροδοτήσει σειρά συγκρούσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Το πρωί πραγματοποιείται η τελική, πριν από την εισαγωγή του στην Ολομέλεια, συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ΕΡΤ στην αρμόδια Επιτροπή. Νωρίς το απόγευμα, σειρά παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση, με τον κ. Γ. Κατρούγκαλο να έχει ήδη προαναγγείλει αλλαγές στην κατεύθυνση ικανοποίησης αιτημάτων που έχουν υποβληθεί κατά τη διάρκεια του έως τώρα διαλόγου. Η συζήτηση επί του συγκεκριμένου νομοθετήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί στην Επιτροπή την Παρασκευή.

Το θερμόμετρο εκτιμάται ότι θα ανέβει κατακόρυφα λίγη ώρα αργότερα απόψε, στην αίθουσα Γερουσίας, καθώς σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων εισάγεται προς συζήτηση η μόλις προχθές κατατεθείσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αφορά τη «μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς την Τράπεζα της Ελλάδος». Ως γνωστόν, τόσο το περιεχόμενο της εν λόγω ΠΝΠ όσο και η επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας της έκτακτης νομοθέτησης, έχουν βρεθεί ήδη στο στόχαστρο της κριτικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η κριτική αυτή αναμενόταν να εκφραστεί καταρχήν χθες, στην τελικώς, και ύστερα από σχετική πρόταση του κ. Π. Λαφαζάνη, αναβληθείσα κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, τα μέλη των οποίων είχαν κληθεί να συζητήσουν για την παλαιότερη ΠΝΔ –εκείνη η οποία αφορούσε ρυθμίσεις για οφειλές και τη Βιομηχανία Ζάχαρης. Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο κ. Λαφαζάνης έπρεπε να συμμετάσχει στις επαφές που είχε στην Αθήνα ο επικεφαλής της Gazprom.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή