Με Θαπατέρο, Γκονζάλες ο Στ. Θεοδωράκης

Με Θαπατέρο, Γκονζάλες ο Στ. Θεοδωράκης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γνωρίζω καλά το σπίτι που λέγεται Ευρώπη και δεν νομίζω ότι τρέμουν τα χέρια των Ευρωπαίων μπροστά στον Βαρουφάκη. Είναι μονόδρομος για την Ελλάδα να υπογράψει μία συμφωνία. Αυτό όμως δεν γίνεται προκαλώντας τους Ευρωπαίους, αλλά με διπλωματία και σύνεση». Ο πρόλογος ανήκει στον πρώην Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Θαπατέρο και απηχεί το κλίμα των συναντήσεων που έχει ο κ. Στ. Θεοδωράκης στη Μαδρίτη. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού», μετά τις χθεσινές συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς κ. Θαπατέρο και Γκονζάλες, δεν έκρυβε την έκπληξή του για το πόσο καλά ενημερωμένοι για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ακόμη και οι μη ενεργοί πολιτικοί στην Ισπανία. Παράλληλα όμως δήλωνε προβληματισμένος για τα απαξιωτικά σχόλια που άκουσε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από όλους σχεδόν τους συνομιλητές του και κυρίως από τα στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος (PSOE), το οποίο προηγείται ξανά στις δημοσκοπήσεις, καθώς οι Podemos βρίσκονται πλέον στην τέταρτη θέση.

«Τα σοσιαλιστικά κόμματα απομακρύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τη διεθνή πολιτική του ούτε και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κινηθεί έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο», είπαν ενδεικτικά στον κ. Θεοδωράκη στελέχη του PSOE, ενώ ο κ. Γκονζάλες χαρακτήρισε ψεύτες όσους υποστηρίζουν πως η ανάπτυξη θα έρθει αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, προβλέποντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα μας «θα αλβανοποιηθεί και θα γυρίσει στην εποχή του Χότζα, με το νόμισμά της να υποτιμάται κατά 200%».

Ο κ. Θεοδωράκης θα συναντηθεί σήμερα και με τον Αλμπερτ Ριβέρα, ηγέτη των Ciudadanos (Πολίτες), που είναι το νέο συγγενές κόμμα με το «Ποτάμι», ενώ, όπως δήλωσε χθες, το ταξίδι του αυτό, όπως και άλλα που προγραμματίζει, έχουν στόχο να κτίζουν συμμαχίες με πολιτικές δυνάμεις που δεν διανοούνται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή