Ποτάμι: «Σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών»

Ποτάμι: «Σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συγκαλέσει άμεσα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να αποτραπεί η ρήξη με τους εταίρους και να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη κάλεσε για μία ακόμη φορά τον πρωθυπουργό ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Αυτή ήταν η αντίδρασή του στην «άτυπη» ανακοίνωση της κυβέρνησης περί των διαφορών που καταγράφονται στις αξιώσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν από τη χώρα μας.

«Ενας καλός διαπραγματευτής θα είχε αξιοποιήσει αυτές τις διαφορές, κάνοντας τις κατάλληλες συμμαχίες, ώστε οι αντιθέσεις να αποβούν προς όφελος της χώρας. Δυστυχώς, όμως, έχουμε πετύχει ακριβώς το αντίθετο: παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες, όλοι εμφανίζονται ενωμένοι απέναντί μας», επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης και υπενθυμίζοντας ότι οι διαφορές του ΔΝΤ και της Κομισιόν είναι γνωστές εδώ και καιρό, απαξίωσε την ανακοίνωση της κυβέρνησης ως εξόφθαλμη απόπειρα μετάθεσης των ευθυνών της.

«Το ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στο non paper γίνεται λόγος για σχέδιο εξόδου στις αγορές, κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες μοιάζει ανέκδοτο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού». Και προδικάζοντας ότι «οι παραπλανητικές διαρροές δεν θα αποδώσουν καρπούς», κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει τα μισόλογα και να συνειδητοποιήσει ότι «είναι η ώρα της αλήθειας και των μεγάλων αποφάσεων. Δηλαδή για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και μια συμφωνία για να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη».

Η δήλωση αυτή ήρθε ως συνέχεια της προχθεσινής συνέντευξης του κ. Θεοδωράκη (Star) στην οποία προέταξε την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στην ευρωπαϊκή της τροχιά, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του για τον αδιέξοδο τρόπο που «διαπραγματεύεται» η κυβέρνηση. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που επανέλαβε ουκ ολίγες φορές τη φράση «πάση θυσία στο ευρώ», προκαλώντας όσους έχουν αντίθετη άποψη να εξηγήσουν επακριβώς τι αντιπροτείνουν. «Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της κόλασης», είπε.

Καταλογίζοντας, τέλος, στην κυβέρνηση ότι απεδείχθη πως δεν έχει κανένα σχέδιο, χαρακτήρισε οπισθοδρομικές και τις μέχρι σήμερα εκτός διαπραγμάτευσης υπουργικές επιλογές, και ως μόνη λύση περιέγραψε τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης με κεντροαριστερά στελέχη ευρύτερης αποδοχής. «Η χώρα έχει πρωθυπουργό, αναρωτιέμαι αν έχει κυβέρνηση», ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε αν θα πρότεινε και άλλον επικεφαλής. Μετά, ωστόσο, τη χθεσινή ανακοίνωση, σημειώνεται ότι κατ’ ιδίαν ο κ. Θεοδωράκης αναρωτιόταν αν ο κ. Αλ. Τσίπρας έχει συνειδητοποίησει το μέγεθος των προσωπικών του ευθυνών στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί στον βράχο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή