Ομοβροντία αντιδράσεων από τα κόμματα

Ομοβροντία αντιδράσεων από τα κόμματα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια χάριν των ενδοκομματικών ισορροπιών του ΣΥΡΙΖΑ και να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες τι ακριβώς διαπραγματεύεται και ποιες είναι οι τάχα «κόκκινες γραμμές» του κάλεσε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης τον πρωθυπουργό. Με αφορμή, μάλιστα, την κοινή ανακοίνωση Τσίπρα – Γιουνκέρ που ερμηνεύθηκε ως προοίμιο συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές της, στελέχη του «Ποταμιού» απορούσαν αν οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου έχουν συνειδητοποιήσει πόσο εκθέτουν διεθνώς τη χώρα μας ως αναξιοπρεπή και ασόβαρη, όταν η τακτική της κυβέρνησης είναι τη μια μέρα να καταγγέλλει και να απειλεί την Κομισιόν και το ΔΝΤ και την επομένη να εμφανίζεται σε αγαστή συνεργασία μαζί τους. «Καλώ τον πρωθυπουργό –και το κάνω συχνά τις τελευταίες μέρες, αλλά είναι επιβεβλημένο– να ξεκαθαρίσει επιτέλους τι λύση θέλει, διότι δεν είναι ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό για τι πολεμάμε», δήλωσε από τη Μακεδονία στην οποία περιοδεύει ο κ. Θεοδωράκης και υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει καταλάβει «αν σκιαμαχούμε ή αν πολεμάμε, αν κάνουμε δημόσιες σχέσεις ή αν αληθινά αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα του τόπου μας». Την ίδια ώρα, συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη τόνιζαν την ανάγκη το υπουργείο Οικονομικών να δημοσιοποιήσει εδώ και τώρα και με απολύτως συγκεκριμένο τρόπο ποιες είναι οι υπαναχωρήσεις που ήδη διαφαίνονται στα εργασιακά θέματα και στο ασφαλιστικό, υπονοώντας ότι η κυβέρνηση, ελλείψει συγκροτημένης αντιπρότασης, μοιάζει να τελεί πλέον σε άτακτη υποχώρηση.

Ως επιβεβαίωση της πλήρους υποτέλειας της κυβέρνησης στους δανειστές της χώρας εξέλαβαν την ανακοίνωση Τσίπρα – Γιουνκέρ στο ΚΚΕ. «Οι μάσκες έπεσαν. Στην κοινή ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά τους δικαιώματα και ιδιαίτερα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση συγκλίνει με τους εταίρους της στον δρόμο των αντιλαϊκών μέτρων και μεταρρυθμίσεων που απαιτεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, η στρατηγική της Ε.Ε.», ανέφερε με ανακοίνωσή του ο Περισσός και κάλεσε «την εργατική τάξη να είναι σε ετοιμότητα για να δώσει μαζική, μαχητική απάντηση».

Με εμφανή ειρωνεία, τέλος, υποδέχθηκε το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους χειρισμούς της κυβέρνησης αποφεύγοντας να σχολιάσει το ανακοινωθέν Τσίπρα – Γιουνκέρ, καθώς τα στελέχη του επιφυλάσσονταν να λάβουν θέση αφού διευκρινισθεί σε τι ακριβώς συνίσταται η πρόοδος για την οποία επιχαίρει το Μαξίμου. Σχολιάζοντας όμως τις καταγγελίες του Μαξίμου περί των διαφορετικών αξιώσεων του ΔΝΤ και της Κομισιόν, το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μετά τρεις μήνες επαφών δείχνουν να αντιλαμβάνονται το προφανές με έκπληξη και εκνευρισμό» και αναρωτήθηκε «τι είδους διαπραγμάτευση μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση που δεν κατανοεί θεμελιώδη ζητήματα σε σχέση με τις προτεραιότητες αυτών με τους οποίους διαπραγματεύεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή