Σαπέν: Θα βρούμε λύση, η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη

Σαπέν: Θα βρούμε λύση, η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ισχυρή δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις προσπάθειες για την επίτευξη σύντομα μιας συμφωνίας με τους πιστωτές, η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, επισήμανε την Πέμπτη σε δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. «Θα βρούμε λύση επειδή η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη, ανήκει στην Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαπέν επισήμανε ότι είναι μεν δικαιολογημένο η νέα ελληνική κυβέρνηση να ζητεί αλλαγές σύμφωνες με τη βούληση των ψηφοφόρων της, αλλά πρόσθεσε πως η Αθήνα «οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» ως παλαιό μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup είπε: «Δεν θα υπάρξει οριστική συμφωνία, αλλά θέλω η 11η Μαΐου να είναι μία θετική ημερομηνία, μία ημέρα που θα δείξει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και ότι μία συμφωνία βρίσκεται μπροστά μας». «Ωστόσο θέλουμε η ατμόσφαιρα, ο τρόπος εργασίας, ο τρόπος που θα προχωρήσουμε, πράγματα τα οποία θα καθορίσουμε εκείνη την ημέρα, να έχουν δυναμικό και θετικό χαρακτήρα. Δεν θα τελειώσουμε την 11η, αλλά θα τελειώσουμε τις ημέρες που θα ακολουθήσουν –επειδή αυτό έχει απολύτως ουσιαστική σημασία».

Ακόμη, ο Σαπέν πρόσθεσε ότι είναι τώρα πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων και θα αποφασίσει. «Αυτό που πιστεύω ότι αποτελεί εγγύηση για τον συντονισμό, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και την επιτυχία είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, μαζί με όλο του το επιτελείο, εμπλέκεται πλήρως στις διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο ρόλος ενός πρωθυπουργού, να είναι πλήρως επικεντρωμένος στην δουλειά. Τώρα αυτό συμβαίνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή