Λαπαβίτσας: Δεν βλέπω πώς θα υπάρξει συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας

Λαπαβίτσας: Δεν βλέπω πώς θα υπάρξει συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν βλέπω πως θα συμφωνήσουμε με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας» τόνισε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, εκτιμώντας πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία Αθήνας – δανειστών ούτε το Μάιο. «Είναι πολύ επικίνδυνο το κλίμα 'υπογράψτε όπως – όπως' από τα ΜΜΕ, αν και υπάρχει έλλειψη ρευστότητας με το δημόσιο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις πληρωμές του σε κανονική βάση. Το θέμα όμως είναι τι θα υπογράψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρέπει να φεύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι, όπως η επιλογή τι θα πληρώσεις… Εμείς δεν είμαστε εδώ να πετύχουμε απλώς κάτι λίγο καλύτερο, μια ανάσα», σημείωσε.

«Η οικονομία δεν θα έχει την ανάπτυξη που περιμέναμε, άρα το αν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγάλο θέμα… Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η στάση των εταίρων είναι σκληρή, ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα, ούτε το 1,5% ή το 1,2% είναι εύκολη υπόθεση» παραδέχθηκε ο Κώστας Λαπαβίτσας.

«Δεν βλέπω καμία μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ των εταίρων» τόνισε εξάλλου, διαφοροποιούμενος από τη θέση της κυβέρνησης. Όσον αφορά την κοινή δήλωση Τσίπρα – Γιούνκερ, ο κ. Λαπαβίτσας εξήγησε ότι «ο Γιούνκερ έχει μικρή επιρροή (…), ας μην υπερβάλλουμε για την κοινή δήλωση.»

«Εμείς νοιώθουμε βαριά την ευθύνη και δεν θα κάνουμε σκόντο σε ασφαλιστικό, δημοσιονομικά (…). Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να φύγει ο ΕΝΦΙΑ, είναι άδικος φόρος. Να απαλλαγούμε από τους φόρους για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισες ο βουλευτής.

«Αν υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση του λαού στην λαϊκή ετυμηγορία αυτός είναι κυρίαρχος και θα συμμορφωθούμε. Αυτό είναι βασικό» προσθεσε ο κ. Λαπαβίτσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή