Μέρκελ: Αλληλεγγύη υπό όρους στις χώρες της Ε.Ε.

Μέρκελ: Αλληλεγγύη υπό όρους στις χώρες της Ε.Ε.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και να δείχνει αλληλεγγύη για τη σταθεροποίηση του ευρώ, αλλά η βοήθεια δεν μπορεί να δίνεται χωρίς όρους» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, από τη Βρέμη όπου και βρέθηκε ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στην πόλη – κρατίδιο.

«Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε όποιον την χρειάζεται είναι καθήκον, είτε πρόκειται για το θέμα των προσφύγων είτε για τη σταθεροποίηση του ευρώ. Αυτό είναι δυνατό μόνο όταν, από την άλλη πλευρά, κάθε χώρα κάνει τις δικές της προσπάθειες. Αυτός πρέπει να είναι και να παραμείνει ο κανόνας για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά την Πέμπτη η Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg  η κ. Μέρκελ δεν κατονόμασε την Ελλάδα, επεσήμανε όμως την διαφωνία που υπάρχει για τη χρηματοδότησή της ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή