Διαγωνισμός για τις άδειες ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων

Διαγωνισμός για τις άδειες ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης του δημοσίου συμφέροντος στον τομέα της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη «διεξαγωγή ενός διαφανούς και αδιάβλητου διαγωνισμού, που θα χορηγήσει άδειες για τη χρήση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων». Ο κ. Αλ. Τσίπρας είπε πως με αυτόν τον τρόπο, «η παραχώρηση ενός δημόσιου αγαθού θα αποφέρει τα έσοδα τα οποία είναι εξαιρετικά αναγκαία στην παρούσα φάση».

«Ενα τεράστιο στοίχημα»

Δίνοντας έμφαση στο θέμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αποτελεί για την κυβέρνησή του «ένα τεράστιο στοίχημα», με βάση το οποίο θα κριθεί. Και πρόσθεσε: «Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτοί τους οποίους καλούμε να εφαρμόσουν τον νόμο θα είναι φιλικοί ή εχθρικοί απέναντί μας. Καλοπροαίρετη η κριτική, καλοπροαίρετη και η επίθεση. Η κυβέρνηση δεν έχει ρεβανσιστική διάθεση».

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής τοποθέτησης του πρωθυπουργού ήταν και η αναφορά του στο πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος: «Απέναντι στους ανθρώπους που ασκούν με ευθύνη, τούτες τις κρίσιμες ώρες, ένα πολύ σημαντικό έργο, δεν ερχόμαστε με διάθεση να κρίνουμε το έργο τους με βάση το αν έχουμε τις ίδιες απόψεις ή όχι, το αν συγκρουστήκαμε στο παρελθόν ή όχι. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα κριθεί από την ικανότητά του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος».

Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Στ. Θεοδωράκη για την Παιδεία, αφού είπε ότι έπειτα από εξαντλητικό διάλογο η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει νόμο-πλαίσιο για τη συνολική μεταρρύθμιση στον χώρο της εκπαίδευσης και με αφορμή κριτική του προέδρου του «Ποταμιού» ότι η σημερινή πλειοψηφία ακολουθεί πελατειακές λογικές κομματικού κράτους, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε την περίπτωση του πρώην γενικού γραμματέα Εσόδων και νυν βουλευτή του «Ποταμιού»: «Ο κ. Θεοχάρης έπαιρνε τα e-mails των κομματικών στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης για να διορίζει εφοριακούς».

Επί του θέματος, ο πρώην υπουργός Γ. Ραγκούσης θυμίζει ότι με νόμο του 2014, η προηγούμενη κυβέρνηση ακύρωσε νόμο του 2010 με τον οποίο είχαν καθιερωθεί αδιάβλητες διαδικασίες στο Δημόσιο. «Γιατί δεν επαναφέρει ο κ. Τσίπρας την αξιοκρατία»;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή