Γιορτή από καθαρίστριες, αντιδράσεις για την ΕΡΤ

Γιορτή από καθαρίστριες, αντιδράσεις για την ΕΡΤ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοήμερη γιορτή για την επαναπρόσληψή τους έστησαν χθες οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ έξω από το υπουργείο. Παράλληλα, χθες το πρωί 100-150 εργαζόμενοι της ΕΡΤ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ και εισήλθαν στο ραδιομέγαρο, την ίδια στιγμή που οι επιλογές της κυβέρνησης για τους επικεφαλής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον προαύλιο χώρο του ΥΠΟΙΚ, στην Καραγιώργη Σερβίας, που για 571 μέρες είχε μετατραπεί σε βάση των κινητοποιήσεών τους, οι καθαρίστριες ξέστησαν τα αντίσκηνα. Τις 595 γυναίκες συνεχάρη, συγκινημένη και με γλυκά ανά χείρας η αν. υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Στο σημείο, όπου από νωρίς στήθηκαν χοροί, βρέθηκε και ο αν. υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, που πρωτοστάτησε στην επαναπρόσληψή τους και άλλα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βαρουφάκης με δήλωσή του τις χαρακτήρισε «σύμβολα της αντίστασης κατά του Μνημονίου». Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οι εργαζόμενοι έφθασαν τις 9 π.μ. έξω προκειμένου να ξαναπιάσουν δουλειά έπειτα και λίγο πριν από τις 11 π.μ., η απερχόμενη διοίκηση άνοιξε την πύλη, μπήκαν στον περιβάλλοντα χώρο. Ορισμένοι αδημονώντας να μπουν σκαρφάλωσαν στα κάγκελα. Την… παράσταση έκλεψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, η οποία κατέφθασε στο Ραδιομέγαρο λίγο αργότερα. Η βουλευτής Κοζάνης αγκάλιαζε έναν έναν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και κάποια στιγμή ξέσπασε σε κλάματα.

Ακολούθησε συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι να δηλώνουν καθημερινά την παρουσία τους στο Ραδιομέγαρο μέχρι να τους ανατεθούν καθήκοντα. «Δεν θέλουμε να πληρωνόμαστε και να καθόμαστε, δεδομένου ότι από τις 29 Απριλίου έχουν αναβιώσει οι σχέσεις εργασίας μας» δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Αρμόδιο όργανο για την ανάθεση καθηκόντων στους εργαζόμενους είναι το πρώτο διοικητικό συμβούλιο που θα διορισθεί, αφού ξεκαθαριστεί πόσοι από τους 1.560 θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν στην ΕΡΤ, και το μισθολογικό καθεστώς επανένταξής τους στην εταιρεία.

Ενώ επίκειται η ακρόαση του Δ.Σ. από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου, που επιστρέφει στη θέση, προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια του κ. Καλφαγιάννη. Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Αννέτα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ζητούν από την κυβέρνηση και τον κ. Παππά να επανεξετάσει την απόφασή του, υποστηρίζοντας ότι «δεν χτίζεις το καινούργιο με παλιά υλικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή