Θετικός ο Σόιμπλε σε δημοψήφισμα

Θετικός ο Σόιμπλε σε δημοψήφισμα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικός στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, ενώ μία ημέρα νωρίτερα είχε αποκαλύψει ότι ο ίδιος είχε συμβουλεύσει τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σχετικά με το δημοψήφισμα.

Δείτε την ανταπόκριση της ανταποκρίτριας της «Κ» στις Βρυξέλλες:

Προσερχόμενος στο χθεσινό Eurogroup, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα πρόγραμμα διάσωσης τύπου «μετρητά για μεταρρυθμίσεις» ενδεχομένως να βοηθούσε την ελληνική κυβέρνηση. «Εάν η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως πρέπει να διενεργήσει δημοψήφισμα, τότε να το κάνει», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «μπορεί να είναι και το σωστό μέτρο για να μπορέσουν να αποφασίσουν οι Ελληνες εάν είναι έτοιμοι να αποδεχθούν αυτό που κρίνεται απαραίτητο ή αν θέλουν κάτι διαφορετικό».

Πάντως, επανέλαβε ότι η απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι καθαρά θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και «δεν πρόκειται να κάνω σπέκουλα με αυτό».

Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι είχε συμβουλεύσει τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Ωστόσο, η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΗΔΙΣΟ Γ. Πεταλωτή, ο οποίος διέψευσε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε προχωρήσει σε τέτοια προτροπή.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι υπήρξε μικρή ή και καθόλου πρόοδος με την Ελλάδα. «Συμφωνήσαμε στις 20 Φεβρουαρίου η Ελλάδα να συζητήσει με τους τρεις θεσμούς για τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις. Τίποτα δεν έχει αλλάξει έκτοτε», δήλωσε και απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι μόνο ο καιρός είχε βελτιωθεί έκτοτε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή