Ησυχος: «Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επισκεφτεί το Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης»

Ησυχος: «Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επισκεφτεί το Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να επισκεφθεί τον Ιούνιο το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, συμπρόεδρος της Ελληνορωσικής Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο Κώστας Ήσυχος δήλωσε επίσης, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προσφέρει τη συμβολή της εκ μέρους ολόκληρης της Ευρώπης, ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας όχι μόνο με τη Ρωσία, αλλά και με τις χώρες των BRICS.

Κατά την επικείμενη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αγία Πετρούπολη «θα παρουσιαστούν λεπτομέρειες και θα γίνει πιο διεξοδική συζήτηση του ζητήματος», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στην πρόσκληση της Ελλάδας να γίνει μέλος της νέας αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS.

«Αυτό θα σημάνει τις νέες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Ευρώπης, θα είναι ένα σημάδι ότι μπορούμε να υπερβούμε τα φαντάσματα του ψυχρού πολέμου, που ξεκίνησε με την κρίση στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Κώστας Ήσυχος.

Το απόγευμα της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι «θα είμαστε ευτυχείς να δούμε Έλληνες εκπροσώπους και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης», σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το ταξίδι αυτό.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει τελική επιβεβαίωση (σ.σ. της άφιξης του Έλληνα πρωθυπουργού). Μόλις η ελληνική πλευρά το επιβεβαιώσει οριστικά, θα μπορούμε να βασισθούμε σε κάτι», απάντησε ο κ. Πεσκόφ σε ερώτηση για τη δυνατότητα νέας συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Βλ. Πούτιν.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη διοργανώνεται ετησίως από το 1997, και εφέτος θα διεξαχθεί 18-20 Ιουνίου. Τελεί υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας και την προσωπική επίβλεψη του Βλ. Πούτιν από το 2006. Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους γιατί ένα τόσο σημαντικό οικονομικό και πολιτικό γεγονός έχει συστηματικά «περιφρονηθεί» από την Ελλάδα, έως σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή