Δίχτυ προστασίας προς την ΤτΕ από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, «Ποτάμι»

Δίχτυ προστασίας προς την ΤτΕ από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, «Ποτάμι»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πανικό που έχει κυριεύσει την κυβέρνηση από το αδιέξοδο το οποίο μόνη της προκάλεσε στη χώρα, απέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την κριτική που ασκείται στον κ. Γ. Στουρνάρα για τα οικονομικά στοιχεία που «διέρρευσαν» από την Τράπεζα της Ελλάδος, παρέχοντας έτσι στήριξη στον διοικητή της. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι και οι τρεις ανακοινώσεις (της Ν.Δ., του «Ποταμιού» και του ΠΑΣΟΚ) εμπεριέχουν τον ίδιο ακριβώς υπαινιγμό, που μοιάζει βγαλμένος από αρχαία τραγωδία. Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει με τον κομιστή του μηνύματος, γιατί απλούστατα αρνείται να αποδεχθεί το ίδιο το μήνυμα.

Ακριβώς αυτό τον στόχο είχε η δήλωση του εκπροσώπου της Ν.Δ. «Για να καλύψει τα λάθη και τις ανεπάρκειές της, η κυβέρνηση επί 100 ημέρες κυνηγάει φαντάσματα. Της φταίνε οι εταίροι, οι δανειστές, οι θεσμοί, η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, ο διοικητής της ΤτΕ, ακόμη και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Πάντως, οι ίδιοι δεν φταίνε για τίποτα», τόνισε ο κ. Κ. Καραγκούνης και αναρωτήθηκε ειρωνικά: «Ποιος άλλος έχει άραγε σειρά, για εκείνους που τα πάντα εν σοφία εποίησαν;».

Ακόμη πιο σκληρή ήταν η ανακοίνωση του Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια του κ. Στουρνάρα να κρατήσει ζωντανή τη χρηματοδότηση των τραπεζών. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν περιορίστηκε να καταλογίσει στην κυβέρνηση ότι σκιαμαχεί με φανταστικούς εχθρούς, αλλά της απέδωσε ακόμη και φασίζουσες τάσεις. «Η αλλεργία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις ανεξάρτητες αρχές φάνηκε με τις επιλογές στην Παιδεία και την Υγεία, και τώρα θέλουν να ελέγξουν με κομματικούς εγκάθετους και την Τράπεζα της Ελλάδος», είπε ο κ. Θεοδωράκης και προκάλεσε εμμέσως τον κ. Τσίπρα να πει, «αν ο πραγματικός στόχος είναι η αλλαγή του κ. Στουρνάρα» και, κυρίως, αν υιοθετεί δηλώσεις στελεχών του ότι «δεν έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά αλλαγή καθεστώτος στο οποίο χωρούν μόνον οι πιστοί του κόμματος, στο πρότυπο των ολοκληρωτικών καθεστώτων, τα οποία ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους».

Και το ΠΑΣΟΚ, τέλος, μέσω της κ. Εύης Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε απαράδεκτη την ιστορία με το mail Στουρνάρα και πολιτικά υστερόβουλη την προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταβάλει σε εχθρούς της τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενόψει της συμφωνίας που επιδιώκει η χώρα.

Στον αντίποδα όλων αυτών, η κυβέρνηση υιοθέτησε πλήρως χθες τη δημοσιογραφική κριτική που ασκήθηκε στον κ. Στουρνάρα χωρίς όμως να θεωρεί απαραίτητο να την τεκμηριώσει. «Δεν είναι δυνατόν στο πλαίσιο των σκληρών διαπραγματεύσεων ο αρχιτραπεζίτης της χώρας να υπονομεύει ουσιαστικά την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης (Κόκκινο), και άνευ επιχειρημάτων προέβη στη βαρύτατη κατηγορία πως ο Γ. Στουρνάρας «φαίνεται να υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις και να λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος (του ΣΥΡΙΖΑ) πέρα από τις αρμοδιότητές του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή