Υπαινιγμοί εκπροσώπου ΥΠΕΞ για χρηματοδότηση του συνεδρίου της FUEN από Τουρκία

Υπαινιγμοί εκπροσώπου ΥΠΕΞ για χρηματοδότηση του συνεδρίου της FUEN από Τουρκία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σαφείς υπαινιγμούς ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί το συνέδριο της Ομοσπονδιακής Ενωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN) που άρχισε την Τετάρτη και θα λήξει στις 17 Μαΐου, στην Κομοτηνή, το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει την προσήλωση της Ελλάδας στη Συνθήκη της Λωζάννης και την προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κ. Κούτρας κάνει λόγο για «φίλες χώρες που σπεύδουν αβίαστα να χρηματοδοτήσουν τέτοιου είδους δραστηριότητες», κάτι που στο εξής η Αθήνα θα λάβει υπόψη της. Το συνέδριο της FUEN πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας και του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρας επισημαίνει τον σεβασμό που επιδεικνύει η Ελλάδα στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες όλων των πολιτών ανεξαιρέτως, σε αντίθεση με τα μέλη της ελληνορθόδοξης μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου και της Τενέδου που εξωθήθηκαν υπό επώδυνες συνθήκες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή