Την απόσυρση Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την απόσυρση Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθεία επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας ως αφορμή τα όσα υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης για to PSI.

Στη ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, τον αποκαλεί γραφικό αποσυνάγωγο στο Eurogroup, χωρίς ίχνος διαπραγματευτικής αποτελεσματικότητας και πώς έχει ευνουχιστεί από τον Πρωθυπουργό τελώντας υπό επιτροπεία.

«Εκπέμπει κάθε ημέρα αντιφατικά και ανησυχητικά μηνύματα θέτοντας υπό αμφισβήτηση την σημασία της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη, πιστεύοντας στο bitcoin και συζητώντας στα σοβαρά την εισαγωγή διπλού νομίσματος!», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και σχετικά με το PSI σημειώνει ότι «ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε το PSI αναπτύσσοντας την καταπληκτική θεωρία ότι με το PSI που οδήγησε στο κούρεμα του χρέους, την ριζική αναδιάρθρωση και την μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησής του κατά 60% σε σχέση με το 2009, διευκόλυνε την ΕΚΤ, γιατί η Ελλάδα οφείλει να εξοφλήσει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ στο 100% ανεξάρτητα του τιμήματος που κατέβαλε η ΕΚΤ στην δευτερογενή αγορά όταν τα απέκτησε!»

Επίσης κατηγορεί τον υπουργό οικονομικών ότι δεν τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης στήριξαν το κούρεμα και την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους δεχόμενες, στο πλαίσιο του PSI, να επιστρέφουν τα κέρδη τους στην Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως διεκδικεί τα 1,9 δις των κερδών αυτών!

Καταλήγει δε επισημείνοντας ότι «Όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης καθιστούν επιτακτική για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και την αξιόπιστη διεξαγωγή της διαπραγμάτευσης την πλήρη απόσυρσή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή