ΚΚΕ: Υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένδειξη απόφασης για την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων εκλαμβάνεται από το ΚΚΕ η παρουσία του πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Στον Περισσό κατηγορούν την κυβέρνηση για υποκριτική στάση, καθώς υπόσχεται φιλολαϊκά μέτρα στους εργαζόμενους και παροχές στους βιομήχανους, κινήσεις που, κατά το ΚΚΕ, είναι αντιφατικές. «Από τη μία ο πρωθυπουργός δίνει πλουσιοπάροχες υποσχέσεις στους βιομήχανους για νέα αναπτυξιακά κίνητρα και προνόμια και από την άλλη εξαπατά τους εργαζόμενους ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το οποίο μεταφράζεται σε διατήρηση όλων των παλιών αντιλαϊκών μέτρων και σε νέα ισοδύναμα», αναφέρεται στο σχόλιο του ΚΚΕ. Το κύριο εκ των αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία προετοιμάζονται, σύμφωνα με τον Περισσό, είναι οι βαρύτατες φορολογικές επιβαρύνσεις που αποτελούν και αντικείμενο συζητήσεων με τους εταίρους.

Κατηγορούν τον κ. Τσίπρα ότι στη Γ.Σ. του ΣΕΒ απέφυγε να αναφέρει την προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η πρόσκληση του κ. Τσίπρα προς τα μέλη του ΣΕΒ να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας «είναι σαν να βάζει τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα» καθώς, όπως λένε στον Περισσό, οι βιομήχανοι επιδιώκουν να γενικεύσουν τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις «ρίχνοντας όχι μόνο τον κατώτατο, αλλά και τον μέσο μισθό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή