«Καθαρές θέσεις» ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

«Καθαρές θέσεις» ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια πρόσκληση στον Αντ. Σαμαρά και στον Ευ. Βενιζέλο να δεσμευθούν εδώ και τώρα, όπως το «Ποτάμι», ότι θα υπερψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ευρωπαίους εταίρους απηύθυνε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «είναι αδιανόητο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για την κρίση και έφεραν στη χώρα τα υφεσιακά Μνημόνια να παίζουν σήμερα με τις τύχες των πολιτών και να συναγωνίζονται τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανευθυνότητα, αντί να στείλουν ένα μήνυμα στοιχειώδους πολιτικής σοβαρότητας σε όλη την Ε.Ε., όπως κάνει το “Ποτάμι”».

Η «τρόικα της δραχμής»

Η παρέμβαση του κ. Θεοδωράκη έγινε κατά την επιστροφή του από την Κρήτη, στην οποία περιόδευσε και ακολούθησε μιας αντίστοιχης προτροπής του στον Αλ. Τσίπρα. «Αν δεν καταλάβει ο πρωθυπουργός την ανάγκη να εκπροσωπήσει το ευρωπαϊκό μέτωπο της χώρας, τότε θα καταλήξει να ηγείται της “τρόικας της δραχμής”», εκτίμησε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» (Κύδων TV) και γνωρίζοντας, βεβαίως, ότι θα ερωτηθεί «τι ακριβώς εννοεί με την “τρόικα της δραχμής”» είχε έτοιμη και την απάντηση: «Μένει πια ελάχιστος χρόνος για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας ότι η χώρα απειλείται με νέα Μικρασιατική Καταστροφή. Αν δεν το καταλάβει, πολύ σύντομα θα εκπροσωπεί αυτό που συνδέει τη Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και τον μισό ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή την Ελλάδα της δραχμής», είπε.

Την ίδια ακριβώς στόχευση –δηλαδή να καταδείξουν την πλήρη δυσαρμονία της βούλησης των πολιτών με τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ– είχαν και οι παρεμβάσεις που έκαναν χθες βουλευτές και στελέχη του «Ποταμιού», όπως η Αντ. Λυμπεράκη, ο Χάρ. Θεοχάρης και ο Στρ. Μούγερ. «Οταν το 44% της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί ρήξη με την Ε.Ε. και δραχμή, δεν μιλάμε πια για μια μειοψηφία, αλλά για ένα πρωτοφανές μεταπολιτευτικό φαινόμενο, καθώς ουδέποτε ένα κόμμα εξουσίας δεν ήταν κατά κυριολεξία διχασμένο για τη στρατηγική πορεία της χώρας», είπε ο κ. Θεοχάρης.

Με το ίδιο σκεπτικό, τέλος, ο κ. Μούγερ, περιγράφοντας ως αυτονόητη υποχρέωση κάθε ελληνικού κόμματος που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών να ψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία διασφαλίζει την πορεία της Ελλάδος στην Ε.Ε., διετύπωνε το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να μη συνειδητοποιούν ότι με την αμφισημία τους για τη στάση που θα τηρήσουν στη Βουλή απλώς επιβεβαιώνουν τη μικροκομματική λογική τους που οδήγησε τη χώρα στο σημερινό της αδιέξοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή