ΠΑΣΟΚ: Ανεύθυνα κινείται η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανεύθυνα κινείται η κυβέρνηση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «κυβερνητικό φεστιβάλ ανευθυνότητας και προχειρολογίας» περιγράφουν στη Χαριλάου Τρικούπη τις δηλώσεις υπουργών και άλλων στελεχών για το αν η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση της 5ης Ιουνίου στο ΔΝΤ. «Οι μισοί υπουργοί δηλώνουν ότι η δόση στο ΔΝΤ δεν θα καταβληθεί και οι άλλοι μισοί ότι θα καταβληθεί, γιατί επίκειται η σύναψη συμφωνίας. Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει το πρωί ότι θα φορολογηθούν οι συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και το μεσημέρι ότι δεν θα φορολογηθούν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα απόδειξης της ανευθυνότητας της κυβέρνησης. Ανάμεσα σε αυτά εντάσσουν και την «εκ του πλαγίου νομιμοποίηση των καταθέσεων εξωτερικού» που, όπως αναφέρουν, ετέθη «προφανώς χωρίς καμιά προετοιμασία ως προς το πλαίσιο που θέτουν οι διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο στα θέματα αυτά». Αυτές οι συμπεριφορές, υπογραμμίζουν από τη Χαρ. Τρικούπη, «δεν πλήττουν την αξιοπιστία μόνο της κυβέρνησης αλλά και της χώρας και προξενούν πρόσθετη βλάβη στην εθνική οικονομία». Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν διαθέτει παρά ελάχιστο ουσιαστικό χρόνο, προκειμένου να επιτύχει μια νέα συμφωνία. Εκτιμούν, δε, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η κυβέρνηση πιθανότατα θα συρθεί σε μια συμφωνία, η οποία θα περιέχει βαρύτατα φορολογικά μέτρα, που θα επιβαρύνουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και θα αποτύχουν και στον ουσιαστικό στόχο τους, δηλαδή την αύξηση των εσόδων. Ο ίδιος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται να εκτιμά πως η νέα συμφωνία θα αποτελεί στην πραγματικότητα ένα μνημόνιο, το οποίο θα επιβληθεί στη χώρα, καθορίζοντας την οικονομική πολιτική που ασκείται για ακόμη δύο έως τρία χρόνια.

Στο ενδοκομματικό πεδίο, αυτές τις ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάδειξης και των τελευταίων συνέδρων στους τομείς του συνδικαλιστικού και των νέων επιστημόνων. Το μεγαλύτερο μέρος των συνέδρων έχει, πάντως, ήδη αναδειχθεί στις διαδικασίες της περασμένης Κυριακής και –όπως έχει φανεί– δεν ελέγχονται σε καθοριστικό βαθμό από κανέναν εκ των έως τώρα γνωστών υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή