Iskra κατά Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αντανακλαστικά της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποίησε η συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στο πρακτορείο ΜΝΙ, σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Σε άρθρο με τίτλο «Νέο χτύπημα από Γιουνκέρ για πλήρη ελληνική αναδίπλωση», που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr, ο επικεφαλής της Κομισιόν εμφανίζεται ως «αγγελιαφόρος» των αξιώσεων «των λεγόμενων “εταίρων” σε βάρος του ελληνικού λαού».

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ο κ. Γιουνκέρ ζητεί «το ξεπάγωμα και την επιτάχυνση των διαδικασιών ξεπουλήματος της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας», την «αναμόρφωση των συντελεστών ΦΠΑ σε αντιλαϊκότερη κατεύθυνση» και ότι «δεν έλειψαν οι αναφορές σε ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και στο ασφαλιστικό σύστημα». Επιπλέον, ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν προβαίνει σε «προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ», με αφορμή τη δήλωση του κ. Γιουνκέρ ότι δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και την άποψή του ότι «δεν είναι ένα κανονικό κόμμα». Στο άρθρο επανέρχεται η πάγια θέση της Αριστερης Πλατφόρμας ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν είναι μια καταστροφή, όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι δανειστές και οι εγχώριοι εκφραστές τους, αφού οι ίδιοι πλέον παραδέχονται πως οι δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που θα αντιμετώπιζε ενδεχομένως η Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή