ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Αποκάλυψη των ψεμμάτων η δημοσιοποίηση παράτασης του προγράμματος»

pasok-apokalypsi-ton-psemmaton-i-dimosiopoiisi-paratasis-toy-programmatos-2085625

Για αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμμάτων στα οποία βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη δημοσιοποίηση της παράτασης του προγράμματος που ήρθε την Πέμπτη στη Βουλή μέσω της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. Οπως επισημαίνει μάλιστα τα σχετικά έγγραφα εμφανίστηκαν στη Βουλή με καθυστέρηση τριών μηνών καθώς ο υπουργός Οικονομικών αρνούνταν να ανταποκριθεί στις αιτήσεις κατάθεσης τούς. Μέσω της ανακοίνωσής του το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να υπογράψει λόγω των τραγικών χειρισμών της τους τελευταίους τέσσερις μήνες και τρίτο μνημόνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την παράταση μέχρι 30.6.2015 (τρίτη τροποποίηση) του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή της «κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης» μεταξύ Ελλάδας και EFSF που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο. Πρόκειται για τη σύμβαση που υπέγραψε στις 27.2.2015 ο κ. Βαρουφάκης σε εκτέλεση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, όταν η χώρα πήγαινε να πάρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και πήρε μνημόνιο χωρίς λεφτά!

Τα σχετικά έγγραφα εμφανίζονται στη Βουλή με καθυστέρηση τριών ολόκληρων μηνών και αφού ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών – παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής –  αρνήθηκε προκλητικά να ανταποκριθεί σε σχετικές επίμονες ερωτήσεις και  αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ.

Έστω και με τέτοια καθυστέρηση είναι σημαδιακό το γεγονός ότι το υπογεγραμμένο από τον κ. Βαρουφάκη κείμενο της παράτασης του μνημονίου ήρθε στη Βουλή μέσω της εξεταστικής επιτροπής, η οποία εκ των πραγμάτων ασχολείται και με την παράταση του δεύτερου μνημονίου που υπέγραψε η σημερινή κυβέρνηση χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και ερήμην της Βουλής, αλλά και με το τρίτο μνημόνιο που δυστυχώς είναι πλέον αναγκασμένη να υπογράψει η κυβέρνηση λόγω των τραγικών χειρισμών της των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Οι υπουργοί και οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μπορούν τώρα να δουν πώς έχασε η σημερινή κυβέρνηση μέσα από τα χέρια της τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ , ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα ρευστότητας.

Η κα Κωνσταντοπούλου μπορεί τώρα να δει ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν είναι ένα ανακοινωθέν του Eurogroup, αλλά μια νομικά δεσμευτική σύμβαση υπογεγραμμένη από τον έλληνα υπουργό οικονομικών στις 27 Φεβρουαρίου. Μια σύμβαση που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και υπάγεται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου.

Αυτό είναι μια πρώτη συμβολική αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμμάτων στα οποία βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση. Το ψέμα όμως έχει μικρά ποδάρια. Εκεί που έφτυναν, γλείφουν τώρα πανικόβλητοι».