Λαβρόφ: Ελπίζω σε συμφωνία Ελλάδας – πιστωτών

Λαβρόφ: Ελπίζω σε συμφωνία Ελλάδας – πιστωτών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να καταλήξει σε συμφωνία στις συνομιλίες με τους πιστωτές της Ελλάδας, εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.

«Ελπίζω ότι (σ.σ. η Ελλάδα) θα πετύχει το καλύτερο στις συνομιλίες της με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και φυσικά τη Γερμανία», είπε ο Ρώσος υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφερόμενος στη γενικότερη διεθνή κατάσταση, ο κ. Λαβρόφ είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη «να ζήσει επί μακρόν σε συνθήκες κυρώσεων», προσπαθεί μάλιστα να επωφεληθεί από αυτές, ενισχύοντας τη διαφοροποίηση της εθνικής οικονομίας της χώρας και τους τοπικούς παραγωγούς. Ο επικεφαλής της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής χαρακτήρισε «πραγματιστικές» τις σχέσεις των προέδρων Πούτιν και Ομπάμα, διαψεύδοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται η πρόσφατη συνάντησή του στο Σότσι με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ως «επανεκκίνηση» στις αμερικανορωσικές σχέσεις. «Μόσχα και Ουάσιγκτον συνεργαζόμαστε εκεί, όπου τα συμφέροντά μας συμπίπτουν», είπε ο Σ. Λαβρόφ, εκτιμώντας ότι οι αμερικανορωσικές επαφές είναι μάλλον «επιστροφή στο προηγούμενο φυσιολογικό επίπεδο».

Ερωτηθείς σχετικά με το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA και παρά τη γενικότερη αίσθηση, o κ. Λαβρόφ εκτίμησε ότι ουδείς προσπαθεί στην πραγματικότητα να παρεμποδίσει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Ρωσία το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή