Στ. Θεοδωράκης: «Ετοιμο να αναλάβει ευθύνες το “Ποτάμι”»

Στ. Θεοδωράκης: «Ετοιμο να αναλάβει ευθύνες το “Ποτάμι”»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Ποτάμι είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του, αν ο κ. Τσίπρας αποτύχει». Το μήνυμα αυτό θέλησε να στείλει χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, προεξοφλώντας μάλιστα ότι η σημερινή κυβέρνηση «θα βρεθεί πολύ σύντομα και πάλι σε τροχιά ρήξης με τους εταίρους», διότι «δεν διαθέτει τις υποκειμενικές και αντικειμενικές δυνατότητες για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα».

Εχει αυτονόητη σημασία ότι την ετοιμότητά του να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες ο επικεφαλής του «Ποταμιού» επέλεξε να τη δημοσιοποιήσει μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», επιδιώκοντας για προφανείς λόγους να καταδείξει και σε διεθνές ακροατήριο τις διαφορές του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να εμφανίσει το κόμμα του ως την κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκή δύναμη της χώρας.

Αυτός άλλωστε είναι και ο κεντρικός στόχος του στις συναντήσεις που έχει ο κ. Θεοδωράκης στο Παρίσι στο οποίο βρίσκεται από χθες. Ερωτηθείς σχετικά, χαιρέτισε μεν το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «ανακάλυψε» χθες τη λέξη «ρεαλισμός», αλλά δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για το επόμενο διάστημα, υπενθυμίζοντας ότι «τρεις μήνες πήγαν ήδη στράφι λόγω της ιδεοληψίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αναποφασιστικότητας του πρωθυπουργού». Οι δε συνεργάτες του συμπλήρωναν με εμφανώς απαξιωτικό τρόπο ότι «είναι τραγέλαφος να ζητάει ο κ. Τσίπρας από τους Ευρωπαίους εταίρους του ρεαλισμό, όταν έχει στην κυβέρνησή του υπουργούς, όπως οι κ. Λαφαζάνης και Στρατούλης που δηλώνουν πια ανοιχτά ότι δεν υπάρχει σωτηρία της χώρας εντός του ευρώ, παρά μόνον αν… Συριζοποιηθούν όλες οι “υπόλοιπες” χώρες της Ενωσης»!

Επισημαίνεται ότι τις κραυγαλέες αυτές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε ήδη από προχθές ο κ. Θεοδωράκης (σε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου), εκτιμώντας ότι ο κ. Τσίπρας αργά ή γρήγορα θα βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο. Με το σκεπτικό αυτό κάλεσε όλα τα στελέχη του «Ποταμιού» να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα, προβλέποντας ότι είναι ζήτημα χρόνου να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εθνικές κάλπες, λόγω της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμοσθεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή