Ευθύνες στο Μαξίμου από το «Ποτάμι»

Ευθύνες στο Μαξίμου από το «Ποτάμι»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το “Ποτάμι” ευχαριστεί τον πρωθυπουργό που επιτέλους άκουσε τις εκκλήσεις του να ενημερώσει τα κόμματα και τους πολίτες για την πορεία των συζητήσεων με τους εταίρους. Αφού, ωστόσο, αποφάσισε ο κ. Τσίπρας να έρθει στη Βουλή, καλό θα ήταν να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν μετά από τέσσερις μήνες σκληρών –υποτίθεται– διαπραγματεύσεων να δέχεται η κυβέρνησή του ως πρόταση ένα κείμενο που ακόμη και υπουργοί του ομολογούν ότι είναι μακράν χειρότερο από το mail Χαρδούβελη».

Με αυτόν τον τρόπο υποδέχθηκε χθες το κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη την επιλογή του πρωθυπουργού να προκαλέσει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Και όλες οι ενδείξεις θέλουν το απόγευμα τον επικεφαλής του «Ποταμιού» (επιστρέφει σήμερα από τη Γαλλία) να προσωποποιεί την κριτική του στον κ. Τσίπρα, κάτι που διεφάνη ήδη από χθες με μια σκληρή δήλωση που έκανε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Χάρης Θεοχάρης.

«Τυχόν αποτυχία στις διαπραγματεύσεις, είτε ηθελημένη είτε ως προϊόν ατυχήματος, θα συνιστά προσωπική αποτυχία του κ. Τσίπρα, καθώς εκείνος βαρύνεται με τις επιλογές προσώπων και στρατηγικών», τόνισε ο βουλευτής του «Ποταμιού», ο οποίος σε προφανή συνεννόηση με τον κ. Θεοδωράκη κατήγγειλε προσωπικά και τον κ. Νίκο Βούτση. «Η κυνική ομολογία του υπερυπουργού ότι η συμφωνία που συζητείται είναι χειρότερη από παλαιότερες, πέραν του ότι αποτελεί παραδοχή διαπραγματευτικής αποτυχίας, σημαίνει ότι αμέσως μετά πρέπει να γίνει μια σκληρή αποτίμηση των λόγων που οδήγησαν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη διαφαινόμενη οδυνηρή ήττα. Ηττα, που όσο και αν την πληρώσουν πολιτικά οι υπαίτιοι, θα φέρει επώδυνα μέτρα στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης και χαρακτήρισε μια τέτοια συζήτηση «ελάχιστο χρέος μας σε ένα λαό που για άλλη μια φορά πίστεψε στις ψεύτικες ελπίδες τις οποίες το παλιό πολιτικό σύστημα του πούλησε χωρίς περίσκεψη ή ντροπή».

Νωρίτερα και έχοντας διαδοχικά συναντηθεί με τους Γάλλους υπουργούς Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και Εμμανουέλ Μακρόν οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν για τη σταθερή επιθυμία της γαλλικής κυβέρνησης να βοηθήσει, όπως μπορεί, τη χώρα μας, ο κ. Θεοδωράκης είχε αναδείξει τις τεράστιες ευκαιρίες που μπορεί να έχει η ελληνική οικονομία, αν επιτέλους ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Και με αυτό το σκεπτικό κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να βρει την τόλμη και να συγκρουστεί με τον κακό εαυτό του κόμματός του, προχωρώντας σε μία συμφωνία που θα είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό και θα αποτελέσει την έναρξη για να υπάρξει επιτέλους ανάπτυξη στη χώρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή