Πούτιν: Η ίδια η Ελλάδα αποφασίζει για τo μέλλον της

Πούτιν: Η ίδια η Ελλάδα αποφασίζει για τo μέλλον της

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι μία κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού να βρίσκεται σε κάποιες ενώσεις ή ζώνες», τόνισε το Σάββατο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη στήριξη της Μόσχας προς την Αθήνα, σε περίπτωση Grexit.

«Αναπτύσσουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ή ότι βρίσκεται στην ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, προσθέτοντας:

«Διατηρούμε με τη χώρα αυτή πολύ στενές ιστορικές σχέσεις και καλής συνεργασίας. Αλλά είναι μία κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού να βρίσκεται σε κάποιες ενώσεις ή ζώνες. Δεν γνωρίζουμε τί θα συμβεί στο μέλλον και κατά συνέπεια θα ήταν λανθασμένο να προσπαθήσουμε τώρα να μαντέψουμε, και αντιπαραγωγικό τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την ελληνική οικονομία».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος είχε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αντον Σιλουάνοφ, μιλώντας σε συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη απηύθυνε έκκληση προς την Αθήνα να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή